Matkahuolto: Uusi automatisoitu terminaali Vantaalle – aikoo aloittaa pikkupakettien jakelun postilaatikoihin

Toiminta käynnistyy Vantaalla syksyllä 2021 – vastaamaan pakettimäärien rajuun kasvuun.

Matkahuolto kertoo tänään investoivansa kasvuun ja yhtiö avaa Vantaalle uuden lajittelukeskuksen, joka pystyy lajittelemaan paketteja aiempaa nopeammin ja tehokkaammin. Uusi terminaali on osa laajempaa kehitysohjelmaa, joka vahvistaa Matkahuollon verkostoa ja palveluita noudattaen kuitenkin samalla yhtiön vastuullisuusohjelmaa.

Matkahuollon pakettimäärät ovat kasvaneet 40 prosenttia tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, edellisvuoteen verrattuna, ja kasvun ennustetaan heidän mukaansa jatkuvan myös lähivuosina.

Ilmoitus

 

Aloittamassa jakelun postilaatikoihin?

Uudessa terminaalissa otetaan käyttöön moderni lajittelija, mikä mahdollistaa suurempienkin pakettimäärien tehokkaan käsittelyn.

Uusi lajittelija sopii myös pienten lähetysten käsittelyyn, ja Matkahuolto kertoo samalla, että sen tavoitteena on laajentaa pakettipalveluita vielä lähikuukausien aikoina valtakunnalliseen, pienten pakettien postilaatikkoon jakeluun.

Olemme innoissamme kasvavasta pakettimäärästä ja teemme kehitystä monilla eri rintamilla, jotta voimme tarjota parhaan asiakaskokemuksen. Kehitämme taustalla esimerkiksi digitaalisia palveluita, joiden avulla asiakkaillamme tulee olemaan entistä enemmän mahdollisuuksia seurata pakettinsa kulkua ja vaikuttaa siihen esimerkiksi kotiinkuljetuksen aikana tai noutopisteeseen kuljettamisen jälkeen, Matkahuollon palveluverkostosta ja tuotannosta vastaava johtaja Jari Vainio sanoo yhtiön tiedotteessa.

 

Suunniteltu vastuullisuusohjelmaa silmällä pitäen

Matkahuolto kertoo myös, että uusi terminaali on suunniteltu niin, että se vastaa yhtiön vastuullisuusohjelman tavoitteita. Terminaalin suunnittelussa on keskitytty pitkälti ekologisuuteen, ergonomiaan ja työntekijöiden viihtyvyyteen.

Terminaalissa tehdään mittavat muutokset ennen sen käyttöönottoa. Tehokkuuden lisäämisen ohella haluamme varmistaa, että työntekijämme pääsevät työskentelemään viihtyisässä ja toimivassa ympäristössä, Vainio jatkaa.

Matkahuolto kertoo edelleen esimerkiksi , että iso osa paketeista kulkee matkustajien kanssa samoissa linja-autoissa, mikä vähentää resurssien käyttöä ja kuljetusten ympäristövaikutuksia.

Ilmoitus

Pääkaupunkiseudun kahden terminaalin mallin avulla Matkahuolto pystyy optimoimaan paikalliset jakelualueet ja vähentämään kuljetuksen päästöjä. Terminaalissa on varauduttu myös esimerkiksi sähkökäyttöisten jakeluautojen käyttöönottoon, yhtiö kirjoittaa.

Uusi terminaali sijaitsee Manttaalitie 7:ssä ja samalla, kun se otetaan käyttöön syksyllä, logistiikkatoimijan nykyinen terminaali Vantaalla jää pois käytöstä.