Maksukortin magneettinauha jäämässä historiaan 60 vuoden jälkeen

Mastercard poistaa magneettinauhan.

Magneettinauha muutti maksuteollisuuden kun se ilmestyi 60-luvulla. Se avasi tietä sähköisille maksupäätteille ja lisäsi turvallisuutta. Ohuesta nauhasta tuli standardi, mutta nyt se on jäämässä historiaan.

Mastercard kertoi joitakin päiviä sitten poistavansa magneettinauhan korteistaan.

Ilmoitus

Muutos johtuu maksutapojen muuttumisesta ja tekniikan kehittymisestä vauhdilla. Tänä päivänä tutumpi asia on mikrosiru, jota käytetään korteissa muun muassa kontaktittomiin maksuihin. Koska yhä useammat käyttävät sirua, Mastercard näkee magneettinauhan tarpeettomana luotto- ja maksukorteissa vuodesta 2024 alkaen Euroopan kaltaisilla alueilla. Vuodesta 2033 magneetti poistuu kaikista Mastercardin korteista.

On aika hyödyntää parhaat mahdollisuudet, joilla varmistetaan, että kuluttajat voivat maksaa helposti, nopeasti ja turvallisesti. Paras kuluttajille on se, mikä on parasta kaikille ekosysteemissä, Mastercard Cyber & Intelligence Businessin presidentti Ajay Bhalla sanoo raportissa.

Mastercardin mukaan kontaktittomia tilisiirtoja tapahtui miljardi enemmän vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2020. Tämä on ollut asteittaista kehitystä pitkän ajan kuluessa, mutta pandemia on todennäköisesti vauhdittanut sitä.