Lykon alennusmoka – joutui keskeyttämään 25 000 tilausta

”Joku oli laittanut yhden nollan liikaa.”

Lyko lähetti asiakkailleen koodin, jolla saisi 10 euron alennuksen. Tosi asiassa he aktivoivat kuitenkin alennuksen, jonka arvo oli 100 euroa – tämä alkoi levitä kulovalkean tavoin ja innokkaat shoppailijat ryntäsivät sivustolle.

Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen. Kun Lykolla huomattiin virhe, tilaukset keskeytettin ja yhtiön toimitusjohtaja lähetti henkilökohtaisen viestin, jossa hän pahoitteli asiaa ja mukana oli kompensoiva 30 euron alennus.

Ilmoitus

Kyseessä oli inhimillinen erehdys. Joku oli laittanut yhden nollan liikaa. Näimme aamulla, että olimme saaneet 25 000 tilausta ja joku sanoi, että se oli vähän erikoista, minkä lisäksi liikkeet ottivat yhteyttä. Näimme kuka oli tehnyt virheen ja juhlimme häntä kukilla ja high-fivella. On juhlittava niin vastoinkäymisiä kuin menestystäkin. Sitten oli tietysti tärkeää löytää jokin ratkaisu, ottaa tilaukset takaisin ja poimia nämä tilaukset kaikkien joukosta, yhtiön toimitusjohtaja Rickard Lyko sanoo Ehandelille.

 

Systeemi tilanteen estämiseksi

Asiakkaiden keskuudessa ei onneksi oltu pelkästään kiukustuneita, kun he ottivat Lykoon yhteyttä.

Olen puhunut monien kanssa, jotka ovat nauraneet. Heillä on ymmärrystä, kunhan vain on rehellinen ja he saavat hyvän vastaanoton. Olemme nyt laittamassa systeemiä, joka estää, ettei tällaista tapahdu enää uudestaan, Rickard Lyko sanoo.

Alennusvirhe tapahtui ainakin Ruotsissa. Ehandel ei ole kysynyt koskiko sama myös muita pohjoismaalaisia asiakkaita.

Lyko on hiusten- ja kauneudenhoitotuotteita myyvä yritys. Konserni työllistää 650 henkilöä.