Lumene ulkoistaa varastotoimintansa Postille ja panostaa verkkokauppaan

Yhdysvallat oli kallis askel.

Ilmoitus

Kauneushoitojätti Lumene ulkoistaa varastotoimintonsa Postille. Samalla yritys hakee kasvua myös verkkokaupasta keskittymällä Pohjoismaihin.

Yrityksen toimitusjohtaja Johan Berg kertoo Kauppalehdelle että Lumene luopuu maailmanvalloitustavoitteistaan. Sen tuotteita myydään edelleen Yhdysvalloissa, mutta markkinointiin ei panna paukkuja entiseen tapaan. 

Ilmoitus

- Tämä on iso muutos, koska viisi viime vuotta Lumene on puhunut maailmanvalloituksesta. Yhdysvallat oli Lumenelle kallis askel, olemme päässeet sinne hyvin sisään, mutta tulosta ei ole tullut. Nyt haluamme keskittyä meille tärkeisiin maihin, Berg sanoo Kauppalehdelle.

Uuden logistiikkayhteistyön myötä 21 Lumenen varastossa työskentelevää henkilöä siirtyy vanhoina työntekijöinä Postin sisälogistiikkaan erikoistuneeseen tytäryhtiöön, Flexo Palveluihin.

Joustavuus vahvuutena

- Alkavan yhteistyön vahvuus on erityisesti Postin joustavuus. Postin toimintamalli tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa tai supistaa tilan tarvetta kulloistenkin tarpeidemme mukaan ja huomioi kausivaihtelut. Olemme jo aiemmin aloittaneet yhteistyön Postin kanssa verkkokauppatoimitusten osalta ja nyt onkin hienoa päästä syventämään hyvin alkanutta kumppanuutta. Näen yhteistyön ulkoisen logistiikkakumppanin kanssa luovan uusia mahdollisuuksia sekä Lumenelle että yhteistyön mukana Postille siirtyville työntekijöille, Berg sanoo tiedotteessa.

Postin Logistiikan ulkoistusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Harri Kämppä toivottaa Lumenen ja siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Postiin.

- Tiivistyvä yhteistyö maailmanlaajuisesti tunnetun Lumenen kanssa on meille suuri kunnia. Tarjoamme Lumenelle logistiikan ulkoistukseen kokonaisratkaisut joustavasti ja tehokkaasti, sekä työntekijöille työtä. Uskon, että palvelukokonaisuutemme, eli varastointi, tuotteiden keräily-, pakkaus- ja lähetys- sekä kuljetuspalvelut niin verkkokaupan kuin jälleenmyyntiverkoston tarpeisiin kasvattaa Lumenen kyvykkyyttä palvella asiakkaitaan erityisesti sesongeissa nopeammin ja joustavammin, Kämppä kertoo.

Tehokkuutta ja kustannussäästöjä

Varastotoimintojen ulkoistus on osa Lumene Groupin laajempaa työskentelytilojen optimointiprosessia. Varaston ulkoistuksen myötä Lumenen Kauklahdessa sijaitsevan pääkonttorin tilat puolittuvat, kun kaikki toiminnot keskitetään Lasikujan puoleisiin toimitiloihin.

- Lumenella on ollut turhan suuret tilat Kauklahdessa, mikä on rasittanut kustannusrakennettamme. Nykyisen vuokrasopimuksemme loppuessa vuoden 2019 lopussa olemme tarkastelleet tarvettamme ja päättäneet, että jatkossa keskitämme kaiken toimintamme Lasikuja 2:n, missä mm. tuotanto- sekä toimistotilamme ovat sijainneet tähänkin saakka. Henkilöstöllemme tilojen puolittuminen ei siis tule aiheuttamaan suuria päivittäisiä muutoksia, Berg sanoo.