Löwengrip tj: Suomen apteekkisäännöstely tulisi poistaa!

"Suomessa hyvä kaupankäynin kulttuuri."

Kauneudenhoitotuotteita valmistavan Löwengrip-yrityksen toimitusjohtaja Pingis Hadenius on yhdessä kumppaninsa Isabella Löwengripin kanssa perustanut useita verkkokauppaan suuntautuneita yrityksiä viime vuosina. Yksi näistä yrityksistä on Nordic Tech House, jonka toimitusjohtaja Linus Kaasik vieraili Helsingin Emeetissä yhdessä Hadeniuksen kanssa.

Ilmoitus

Löwengrip ja Nordic Tech House ovat viime aikoina tehneet työtä sen eteen, että Löwengripin kauineudenhoitotuetteita nyt myydään myös Amazonin kautta.

- Jos haluaa pysyä mukana vähittäismyynnin murroksessa, niin täytyy käytää oikeita alustoja, että pääsee nopeasti ja vaivattomasti Amazonille ja muille tuleville markkinapaikoille, Kaasik kertoo.

Löwengripin tuotteita myydän nykyään Amazonin Iso-Britannian verkkokaupasta sekä Sakasan Amazonista. Pian tuotteita myydään myös Espanjan ja USA:n Amazonissa. Tavoitteena on, että myös muut Löwengripin ja Hadeniuksen verkkokauppayritykset käyttävät Amazonia myyntiin eri maihin. Tämä strategia persutuu siihen seikkaan, että amerikkalaisjätillä on hallussaan ylivoimainen verkkokauppalogistiikka.

- Niin kauan kun emme hallitse logistiikkaa paremmin kuin Amazoni, niin on järkevää myydä heidän kautta. On parempi tehdä yhteistyötä heidän kanssa Ruotsin rajojen ulkopuolella, Hadenius sanoo.

Kuinka kaupankäynti sujuu Suomessa?

- Hyvin. Suomessa on hyvä tehdä kauppaa. Isabellalla (Löwengrip) on paljon lukijoita täällä. Kaupankäynnin kultuuri on hyvä, sillä ihmiset ovat luotettavia ja asiat etenevät nopeasti, Hadenius sanoo.

Minkälaisia haasteita teillä on Suomessa?

- Suhdanteet ovat olleet vaihtelevat ja vähittäismyynissä on ollut hieman hankalaa, esimerkiksi Stockmannin kosmetiikkaketju sai sulkea. Apteekkipuolella säännöstely tulisi poistaa, jotta apteekkiyrittäjät seilviäisivät tulevasta kilpaliusta. Apteekkien tulisi tehdä yhteistyötä verkkokaupassa, Hadenius sanoo.

Ilmoitus