”Lomautukset peruttu – kasvua verkkokaupasta”

Varusteleka ilmoittaa tänään keskeyttävänsä kaikki tehdyt lomautukset ja palkkojen alennukset.

Sen sijaan yhtiö hakee nyt kasvua verkkokaupasta niin Suomessa kuin ulkomailla. Yritys kertoo tänään lähettämässään tiedotteessa, että Varustelekan Helsingin myymälä toi viime vuonna kolmanneksen liikevaihdosta. Kotimaan liikevaihdosta sen osuus oli 44 prosenttia. Edellisvuoteen verrattuna myymälän myynti laski 16.3-28.4 välisenä aikana kokonaisuudessaan 40 prosenttia.

Muutokseen oli pakko reagoida nopeasti, ja maaliskuun lopussa käydyissä YT-neuvotteluissa vähennettiin yhteensä 216 viikkotyötuntia täysi- ja osa-aikaisilla lomautuksilla. Myymälän aukioloaikoja lyhennettiin, myymälässä sijaitseva Bar Sotima suljettiin ja kesän Suomea kiertävä konttimyymäläkiertue peruttiin. Lisäksi Varustelekan johtajat leikkasivat palkkojaan, ja kauppias lopetti palkan nostamisen kokonaan, Varusteleka kuvailee tulehtunutta tilannetta.

Ilmoitus

 

Kasvua verkkokaupasta

Säästötoimenpiteiden lisäksi yrityksessä alettiin panostamaan verkkomarkkinointiin. Kun ihmiset alkoivat samaan aikaan ulkoilla ja käyttää enenevissä määrin internettiä, resepti oli valmis.

Ajanjaksolla 16.3-28.4 Varustelekan kotimaan verkkokauppa kasvoi 39 prosenttia ja ulkomaan verkkokauppa 103 prosenttia.

Nettikaupan saavutuksia tuijotettiin aluksi varovaisina, ja jokaisen onnistuneen peliliikkeen päätteeksi pelättiin, että ehkä tämä oli se viimeinen tekohengitys. Nyt päätettiin kuitenkin, että kun asiat tehdään hyvin, saadaan positiivisia yllätyksiä tasaista vauhtia, ja siksi päätettiin investoida kasvuun, toimitusjohtaja Jari Laine toteaa.

Tilanne poiki jotain hyvää, sillä Varusteleka kertoo, että lomautukset sekä palkkojen alennukset on peruttu ja henkilökunta on kutsuttu takaisin töihin. Yritys hakee nyt kasvua niin kotimaisesta kuin ulkomaisesta verkkokaupasta ja myymälästä vapautuneet työtunnit käytetään verkkokaupan kehittämiseen. Yhtiö kertoo edelleen aikovansa kääntää tilanteen voitoksi ja omalta osaltaan työllistää ja luoda vaurautta Suomeen.

Yritys on ihan mahtava sana suomen kielessä. Yrittämisessä ei ole ikinä mikään varmaa, vaan jotain ideaa lähdetään kokeilemaan ja jos alkuperäinen idea ei toimi, pyritään sitten ajoissa yrittämään jotain muuta, Varustelekan kauppias Valtteri Lindholm sanoo.