Lisää kilpailua ruokamarkkinoille – ultranopeat ruokatoimitukset Suomeen

Helsinki on laajentumisen ensimmäinen etappi.

Ruotsalainen start up Kavall, joka on erikoistunut ultranopeisiin ruokatoimituksiin, kertoo tänään laajentumissuunnitelmista. Yhtiön ensimmäinen etappi kotimaansa ulkopuolella on Helsinki. Kavall kertoo toimittavansa ruuat kotiin 10 minuutissa.

Odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan salamannopeita ruokatoimituksia myös suomalaisille naapureillemme. Olemme todella iloisia siitä, että Suomi on ensimmäinen etappimme. Uskomme todella Suomeen, koska siellä on jo osoitettu ovelle toimitusten kypsyys ja sieltä on kasvanut yhtiö, kuten Wolt. Sitä paitsi Suomesta tulee paljon innovaatioita ja siksi uskomme, että tätä muutosta tullaan arvostamaan muuten hyvin paikallaan seisovilla elintarvikemarkkinoilla, Kavallin yksi perustajista ja toimitusjohtaja, John-John Tengberg sanoo vapaasti suomennettuna.

Ilmoitus

Kavall perustettiin vasta toukokuussa 2021 ja se tarjoaa ruokatuotteiden kotiintoimitukset 10 minuutissa sovelluksensa kautta. Kun asiakas on laittanut tilauksen sisään, tuotteet poimitaan ns ”dark storessa” lähialueella ja toimitetaan asiakkaan ovelle sähköpyörällä.

Suomessa Kavall lanseerataan aluksi Helsingissä, mutta yhtiö kertoo, että vain lähiviikkojen aikana  palvelu starttaa myös Tampereella.

Kavallin maajohtajana aloittaa Carl Tilgmann, joka on ollut Suomessa mukana muun muassa Yaytraden lanseerauksessa.

Minulle tämä oli itsestään selvä mahdollisuus lähteä mukaan ja näen Kavallilla suurta potentiaalia suomalaisilla markkinoilla. Se mitä arvostan Kavallissa on, että ei ole löydetty vain tapaa parantaa prosessia ruokaostosten teossa asiakkaalle, vaan myös siinä miten rakennetaan tiimi tämän toteutukseen. Meillä kaikki ”ridersit” ovat palkkalistalla ja laitamme ison painoarvon siihen, että rakennamme hyvän työpaikan kaikille. Uskon sen olevan ratkaisevaa yhtiön luomisessa ja lopulta se asiakaskokemus, jonka haluamme, Carl Tilgmann sanoo.

Kavall päätti elokuussa rahoituskierroksen, joka päättyi 50 miljoonaan kruunuun (SEK) ja siihen osallistuivat VNV Global, Inbox Capital sekä enkelisijoittajat Fredrik Jung-Abbou ja Samir Bachkani. 

Kavall toimii Ruotsissa kolmessa suurimmassa kaupungissa.

Tärkeintä meille on tyytyväiset asiakkaat, ja tavoitteena on aina luoda wow-tunne. Tämä on ollut iso osa menestystä Ruotsissa tähän saakka. Olemme varmoja, että meidän kokenut suomalainen tiimimme tulee toimittamaan tämän saman tunteen asiakkaillemme Suomessa, John-John Tengberg sanoo.

Kavall kertoo laajentumissuunnitelmista tiedotteessa.

Ilmoitus