Liikevaihto 2,5 vuoden jälkeen jo miljardeja

Alibaban pahin kilpailija?

Alibaba ja JD.com ovat tässä vaiheessa suurimmalle osalle jo tuttuja verkkokauppoja. Mutta Kiinan kokoiseen jättimarkkinaan mahtuu muitakin verkkokauppoja. Maan kolmanneksi suurimmaksi verkkokaupaksi nimetään Pinduoduo, joka Tamebayn mukaan kisaa markkinapaikasta Alibaban kanssa.

Ilmoitus

Pinduoduo listattiin äskettäin Nasdaq-pörssiin New Yorkissa ja sen arvo laskettiin tuolloin olevan 24 miljardia dollaria. Jo ensimmäisen päivän jälkeen yhtiön osakkeiden arvo oli noussut 40 prosentilla ja on pysynyt vankalla tasolla siitä lähtien.

300 miljoonaa aktiivista asiakasta

Tamebayn mukaan Pinduoduo perustettiin vasta 2015, mutta nuoresta iästään huolimatta vastaa jo 5,2 prosentista Kiinan verkkokaupoista. Reuters kertoo sivuston houkutelleen miljoona ostajaa ja tällä hetkellä sivustolla on yli 300 miljoonaa aktiivista asiakasta.

Pinduoduon etuina muihin kilpailijoihin verrattuna on siinä, että se muita sivustoja laajemmin on vuorovaikutuksessa sosiaalisten medioiden kanssa. Pinduoduosta ostavat asiakkaat voivat muun muassa heti jakaa löytöjään WeChatissa.

Vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Pinduoduon liikevaihto oli 1,38 miljardia yuania. Viime vuonna samaisena ajanjaksona liikevaihto oli 37 miljoonaa yuania. 1,38 miljardia yuania vastaa noin 177 000 miljoonaa euroa.