Lidlin jakelukeskuksessa omavarainen sähkötuotanto

Järvenpään jakelukeskus toimii täysin uusituvalla energialla.

Ilmoitus

Lidlin mikroverkkoon kuuluu keski- ja pienjännitekojeistot, 1600 aurinkopaneelia ja 2 varavoimakonetta sekä kaiken sydämenä Suomen tehokkain kiinteistön yhteyteen asennettu energiavarasto.

- Vastasimme jakelukeskuksen mikroverkon sähkönjakelun eri laitekokonaisuuksien yhteistoiminnan ja energiavaraston ohjauksen esi- ja toteutussuunnittelusta eli siitä, miten kaiken kuuluu toimia sähkönjakelun kannalta eri käyttötilanteissa, kertoo Swecon älykkäiden sähköverkkojen asiantuntija Marko Räty lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

Swecon teollisuusasiantuntijat suunnittelivat Lidlin Järvenpään jakelukeskukseen täysin uusiutuvalla energialla toimivan älykkään sähköverkon.

Valtavaa kiinteistöä lämmitetään ja viilennetään oman mikroverkon aurinkopaneeleilla – ja vain tarvittaessa varavoimakoneilla ja ostoenergialla. Omavarainen sähköntuotanto on uuden energianvarastointitekniikan ansiota.

Jakelukeskuksen energiavarasto on tällä hetkellä Suomen suuritehoisin kiinteistön yhteyteen asennettu ja reservimarkkinaan kytketty akusto.

Sähkötuotanto- ja kulutus optimoidaan kellon ympäri

Swecon teollisuusasiantuntijat huolehtivat myös laitekokonaisuuksien ja urakoiden hankinta-aineistoista.

- Meillä on laaja kokemus älykkäiden mikroverkkojen laitevalinnoista ja teknisestä määrittelystä, mikä takaa huoltovarmat ratkaisut, tuoteturvallisuuden ja kylmäketjun katkeamattomuuden, sanoo Swecon kiertotalouden asiantuntija Mika Kierikka tiedotteessa.

- Oikeat laitevalinnat toivat Lidlille myös huomattavia säästöjä. Yksityiskohtaisella määrittelyllä pystyimme valitsemaan kalleimman energiavaraston sijaan vastaavan kokonaisuuden, joka tulee maksamaan itsensä takaisin monikymmenkertaisena, Räty lisää.

Mikroverkon monisuuntaisen siirtokyvyn avulla jakelukeskuksen omaa sähköntuotantoa ja -kulutusta optimoidaan automaattisesti kellon ympäri, muun muassa auringonpaisteen määrän ja sähkön hinnan mukaan.