Lidl aikoo vähentää 34 tonnia muovijätettä

Hyvästit tulppaanien muovikääreille sekä yrttien ja salaattien muoviruukuille.

Halpaketju Lidl kertoo tänään vaihtaneensa tulppaanien muovikääröt paperisiin, mikä säästää noin neljä tonnia muovia vuodessa.

Turhan muovin paikantaminen ja korvaaminen on jatkuvasti asialistalla, kun keskustelemme hedelmien ja vihannesten ja kukkien toimittajien kanssa. Sekä meillä että tuottajilla on halu kehittää korvaavia pakkausvaihtoehtoja, Lidl Suomen hedelmien, vihannesten ja kukkien ostosta vastaava Arttu Syrjänen kertoo.

Ilmoitus

Lidlin mukaan paperia, pahvia ja kartonkia kierrätetään Suomessa ahkerasti, laskennallisesti jopa yli 100 prosenttia, kun muovipakkausten kierrätysaste jää vain noin 40 prosenttiin.

Samalla yhtiö korvaa tuoreyrttien muoviruukut maatuvilla paperiruukuilla. Paperiruukku on helppo kierrättää biojätteena.

Nyt kaikki meillä myytävät ruukkuyrtit rucolaa lukuun ottamatta kasvatetaan ja myydään paperiruukussa. Myös yli puolet salaateista on jo paperiruukussa ja kesään mennessä saadaan loputkin muoviruukut korvattua paperisilla, Syrjänen kertoo.

Muovin määrä vähenee tämän ansiosta 30 tonnia vuositasolla. Salaattien ja yrttien muovikääre säilyy silti ainakin vielä entisellään.

 

Kilpailu – kehitä parempia pakkauksia

Lidl on myös käynnistänyt kilpailun, Pakkaustarinoita 2021, jossa haastetaan yritykset ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät, kehittämään oivaltavia pakkausratkaisuja. Kilpailuun voi osallistua jo olemassaolevilla tai vielä toteuttamattomilla, mutta toteutuskelpoisilla ratkaisuilla.

Kilpailussa on mahdollisuus nähdä oma pakkaus Lidlin hyllyillä ja palkintorahoja on jaossa 50 000 euron edestä, yhtiö kertoo.

Ilmoitus