Lentävä neljännes Hemtexille – verkkokauppa kovassa nousussa

Norjalaisomistajan kasvu jatkuu.

Vuoden 2020 kovan kasvun jälkeen norjalainen sisustustoimija Kid Interiör, joka osti Hemtexin ICA Gruppenilta pari vuotta sitten, kertoi, että erityisesti verkkokauppa sai extrasysäyksen pandemiassa.

Nyt käy ilmi, että kiinnostus kodinsisustustarvikkeita kohtaan on jatkunut jo vuoden 2021 alussa. Kid kertoi eilen, että Hemtexin myynti kasvoi 6,4 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä tarkoittaa, että myynti oli 239,6 miljoonaa kruunua (SEK). Vielä paremmin meni Hemtex-verkkokaupalla, joka kasvoi yli 106 prosenttia samana aikana.

Ilmoitus

Viimeisen vuosineljänneksen aikana ketjulla on ollut kaikki myymälät auki Ruotsissa ja Suomessa. Virossa kaikki viisi Hemtex-myymälää on kuitenkin ollut suljettuna 11. maaliskuuta lähtien. Hemtexillä on nyt yhteensä 129 myymälää, mitä voi verrata vuoden 2020 saman vuosineljänneksen 132 myymälään.

Kid Interiör ryhmänä kasvatti myyntiään ensimmäisellä vuosineljänneksellä 10,4 prosenttia vajaaseen 570 miljoonaan kruunuun. Verkkokaupan osuus konsernin myynnistä oli hieman yli 14 prosenttia.