Lasten puhelin rantautui myös Suomeen

Saanut suuren suosion Norjassa ja Ruotsissa – lanseerataan nyt myös Suomessa.

Tutkimustulokset todentavat sen, minkä me kaikki vanhemmat näemme ja koemme arjessa kotona. Älypuhelimet koukuttavat yhä nuorempia lapsia. Meidän on itse vanhempina näytettävä esimerkkiä älylaitteiden käytöstä ja liikkumisesta sekä leikkimisestä. Norjalaiset ja ruotsalaiset ovat ryhtyneet jo sanoista tekoihin lapsen liikunnan, leikin ja luovuuden turvaamiseksi. Voidaankin sanoa, että muut pohjoismaalaiset lapset saavat olla lapsia kaksi vuotta pidempään, kuin meillä Suomessa, Xplora Mobile Oy:n toimitusjohtaja Timo Vaskio sanoo tiedotteessa.

Xplora Mobile toteutti viime vuonna Kauniaisten Kaupungin kanssa IRO Research tutkimuksen, jossa tarkasteltiin puhelimen ja muiden älylaitteiden vaikutuksia esikouluikäisiin ja heidän perheisiinsä. Mukana oli 97 tutkimusperhettä.

Ilmoitus

Sen mukaan 88 prosenttia vanhemmista raportoivat ristiriidoista, jotka johtuivat liiallisesta ruutuajasta, jopa päivittäin.

Viime keväänä lasten liikkuminen laski Suomessa 35 prosenttia eikä se ole palannut pandemiaa edeltävälle tasolle.

Xplora kertoo, että laitteessa on askelmittari. Sen mukaan ruotsalaislapset kirmaavat keskimäärin 9100 askelta päivässä kun suomalaislasten keskimääräinen askelmäärä on vain 7200 askelta.

Me Xploralla ymmärrämme vanhempien paineet hankkia lapselleen älypuhelin, mutta samalla haluamme tukea vanhempien tavoitetta pitää lapset mahdollisimman pitkään kiinni elävässä elämässä, leikin, liikunnan ja sosiaalisten suhteiden kautta. Siksi Xplora toimii aktiivisesti mm. iltapäiväkerhojen ja urheiluseurojen sekä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteistyössä Suomessa, Timo Vaskio kertoo.

Xplora 5 -kellopuhelimessa on heidän mukaansa kaikki mitä lapsi tarvitsee turvalliseen kommunikaatioon. Siinä ei ole pelejä tai edes internetyhteyttä.

Puhelimet tulevat myyntiin xploran omaan verkkokauppaan sekä suurempiin elektroniikka myymölöihin ja muihin vastaaviin.