Lasten oikeuksien laastarit myyntiin

Clas Ohlson ja World Childhood Foundation lanseerasivat lasten oikeuksien laastarit.

Laastarit ovat myynnissä ainoastaan Clas Ohlsonilla sen fyysisissä liikkeissä sekä verkkokaupassa. Tuotot menevät Childhoodille, joka ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä.

Laastarit ovat erivärisiä ja niissä on kymmenen lyhyttä viestiä lapsen oikeuksista. Jokainen teksti edustaa yhtä lapsen oikeuksien sopimuksen artiklaa ja on kirjoitettu tavalla, jonka myös pienet lapset ymmärtävät, esimerkiksi ”Minua ei saa satuttaa”. Pakkauksessa on 30 laastaria ja tietoa, joka auttaa aikuista kertomaan lapsen oikeuksista lapselle, Clas Ohlson kirjoittaa tiedotteessaan.

Ilmoitus

– Lapsen oikeudet ovat tärkeässä asemassa vastuullisuustyössämme, ja olemme aiemmin toteuttaneet laajan sisäisen koulutuksen siitä, miten toimia turvallisena aikuisena lapselle. Koulutus on tarjottu koko Clas Ohlsonin henkilökunnalle. Nyt tarjoamme myös asiakkaillemme mahdollisuuden tukea Childhoodin tärkeää työtä ostamalla lapsen oikeuksien laastaripakkauksen. Laastareita tarvitaan joka kodissa, ja ne sisältävät viestin, joka jokaisen lapsen on oikeus tietää ja kokea,  Tina Englyst, Clas Ohlsonin pääjuristi ja vastuullisuusjohtaja kertoo.

– Tärkeä osa Childhoodin työtä on puhua lapsille heidän oikeuksistaan – yksinkertaisesti siksi, koska tiedämme, että lapsi, joka osaa pukea tunteensa sanoiksi, on paremmassa turvassa. Uskomme, että lapsen oikeuksien laastarit voivat auttaa vanhempia, hoitohenkilökuntaa, pedagogeja ja muita lasten kanssa tekemisissä olevia aikuisia puhumaan lasten kanssa heidän oikeuksistaan samalla kun kiinnittää laastarin ja lohduttaa lasta. Unelmamme on, että lapsen oikeuksien laastareita löytyy jokaisesta kodista, päiväkodista ja terveyskeskuksesta, Paula Guillet de Monthoux, Childhoodin pääsihteeri sanoo.

Laastarit ovat olleet myynnissä Clas Ohlsonilla eilisestä alkaen ja 30 laastarin pakkaus maksaa 2,99 euroa.