Lahjakorttiverkkokauppa tukee lappilaisyrityksiä

Kuluttajat voivat tukea koronasta kärsiviä lappilaisyrityksiä kotisohvalta.

Rovaniemeläinen Starttipaja Valmennus Oy perusti viime perjantaina uudenlaisen verkkokaupan, johon kaikilla lappilaisilla yrityksillä on mahdollisuus lähteä myymään omia lahjakorttejaan. Lahjakorttien lisääminen verkkokauppaan on yrittäjälle maksutonta, mutta jokaisesta myydystä lahjakortista peritään provisio, joka kattaa verkkokaupan pyörittämisesta aiheutuvia kuluja.

Toivon lahjakorttimyynnin tukevan liiketoimintaa juuri nyt, kun kivijalkaliikkeissä on huutava pula asiakkaista tai ne on jouduttu koronavirus-tilanteen takia sulkemaan, Starttipajan perustaja Jari Kunnari sanoo.

Ilmoitus

Idea lahjakorttikaupan perustamiseen tuli koronaviruksen useille yrityksille aiheuttamasta ahdingosta.

Kaikki yrittäjät eivät pysty tai halua avata omaa verkkokauppaa. Kauppa kivijalkamyymälöissä ei käy, kun asiakkaat pysyvät kotona. Tilanteeseen piti keksiä helppo ratkaisu, Kunnari kertoo.

Lahjakortin voi ostaa myös suoraan yrittäjälle ja näin tukea liiketoimintaa. Lahjakortti toimii niin, että se lähetetään sähköpostiin ja se lunastetaan, kun kuluttaja asioi kyseisessä liikkeessä. Tuolloin myyjä mitätöi sen arvon ja laskuttaa lahjakortin arvon Starttipajalta.

Meille yrittäjä voi laittaa laskun heti, kun olemme ilmoittaneet hänelle myydyn lahjakortin arvon, Kunnari sanoo.

Rovaniemeläinen Starttipaja Valmennus Oy on lappilaisten asiantuntijoiden verkosto, joka tarjoaa yrityksille asiantuntijapalveluiden lisäksi verkkosivut ja -kaupat, sekä ohjelmistokehityspalveluita, kuten mobiiliaplikaatioiden suunnittelua.