Kuolemaan johtanut tapaturma Na-Kd:n varastolla Ruotsissa

"Paikalla on edelleen kaksi psykologia".

Viime viikon torstaina iltapäivällä varastotyöntekijä kuoli trukkionnettomuudessa muotijätti Na-Kd:n varastolla Etelä-Ruotsissa. Asiasta raportoi ensimmäisenä Handelsnytt.

Lehden mukaan noin 35-vuotias mies puristui trukkia ajaessaan vaikeasti. Hänet kuljetettiin sairaalaan, mutta hän menehtyi saamiinsa vammoihin.

Ilmoitus

Tapahtuma on poliisin tutkinnassa kuolemantuottamuksena. Myös muun muassa Ruotsin Työympäristöviranonomainen (Arbetsmiljöverket) on liitetty mukaan asian tutkintaan.

Kaikki toiminta varastolla pysäytettiin traagisen tapaturman seurauksena ja henkilökunnalle tarjottiin kriisiapua.

Henkilöstöyhtiö Logentin, joka vastaa varaston toiminnasta, toimitusjohtaja Mats Steen vahvistaa kuitenkin Ehandelin sisarsivustolle, että tuotanto varastolla käynnistyi maanantaina.

Tuotanto oli pysäytettynä sunnuntaihin saakka ja olemme tehneet kriisinkäsittelytyötä ja olleet luonnollisestikin yhteydessä omaisiin. Olemme huolehtineet henkilöstökunnastamme. Tämä on todella traagista. Eikä tällaista saa tapahtua, hän sanoo vapaasti suomennettuna Ehandelin sisarsivustolle.

Onko kohtuullista aloittaa tuotanto jo nyt?

Teimme sen arvion ja siksi päätimme näin. Olemme luonnollisestikin tehneet paljon kriisinkäsittelyä varmistaaksemme, että kaikki voivat hyvin. Viikonloppuna oli myös mahdollisuus tulla varastolle tapaamaan kollegoitaan.

Onko paikalla psykologeja?

Kyllä, ulkoiset resurssit kahdella psykologilla on otettu mukaan.

Ilmoitus

Onko varaston työntekijöillä ollut tarvetta puhua?

Annamme jatkuvaa tukea niille, jotka tarvitsevat sitä. En voi kommentoida tätä sen enempää.

Mitä ajattelet siitä, että kuolemantuottamuksesta on aloitettu poliisitutkinta?

Se on standardirutiini ja seuraamme luonnollisestikin tutkintaa.

Kysymykseen millaisia muutoksia työympäristössä on tehty, hän vastaa, että joitakin muutoksia on jo tehty. Logent aikoo niin ikään selvittää tapahtuman huolella ja tutkia onko tarvetta lisätoimenpiteisiin.

Se mitä nyt on tapahtunut on hirvittävää eikä tällaista saa tapahtua. Me katsomme luonnollisestikin, mitä me olisimme voineet tehdä estääksemme tällaisen traagisen tapahtuman, mutta mukana on inhimillinen tekijä.

Mikä aiheutti kuolemaan johtaneen turman?

Sitä en halua kommentoida yksityiskohtaisesti.

Na-Kd:n Landskronassa, eteläisessä Ruotsissa, sijaitseva varasto on suuruudeltaan 23 000 neliömetriä ja se vihittiin viime vuonna. Se on suurimmaksi osaksi automatisoitu ja robotisoitu.