”Kuokka on nyt isketty maahan”

PostNord rakentaa Pirkkalaan 4000 neliömetrin terminaalin ja 400 neliömetrin toimistotilat. Logistiikkajätti kertoo tänään, että kuokka on nyt isketty maahan ja rakentaminen on aloitettu.

PostNord on kertonut jo aiemmin, että Tampereen Kurikantielle nouseva terminaali on osa yrityksen verkostostrategiaa, jonka keskeinen osa ovat omat kotimaanliikenteen terminaalit tuonti- ja vientiliikenteen kannalta strategisissa pisteissä Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Yhtiö kertoo edelleen, että sijainti Tampereella on keskeinen ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Tontti sijaitsee raskaalle- ja terminaalirakenteelle suotuisassa paikassa.

Ilmoitus

Uudistamme logistista verkostoamme niin, että pystymme toimittamaan lähetykset nopeammin ja vastuullisemmin koko Suomeen. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen alueen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä, PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar kertoo tiedotteessa.

Uudet tilat rakentaa NREP Logicenters, joka on Pohjoismaiden johtava logistiikkakiinteistöjen rakentaja. Massiiviset tilat lämpenee maalämmöllä ja energia tuotetaan aurinkoenergialla.

On hienoa, että rakennustyöt ovat nyt alkaneet. Uusi terminaalirakennus tulee täyttämään varustelullaan kaikki PostNordin erityistarpeet. Logicenters on ympäristöystävällisen rakentamisen edelläkävijä, ja se tulee näkymään vahvasti myös tässä rakennuksessa, Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää sanoo.