Kumiukko kasvaa erityisesti kesällä – kondomikauppa paisunut 40 prosenttia

Suomen suurin kondomikauppa neuvoo myös oikean koon löytämisessä.

Kesä ja kärpäset, juhannustaiat, sauna ja iloliemi ovat kaikkien huulilla tällä viikolla. Kun moni muistaisi lisätä listaan vielä kondomit, niin vältyttäisiin monelta harmilta. Helpoin tapa muistaa kumit loppukesäksi on tilata ne kumiukko.fi –verkkokaupasta, jossa tarjolla on 250 erilaista kondomia ja laaja valikoima liukuvoidetta.

Ilmoitus

Kumiukko-kaupan takana on kaksi ahkeraa närpiöläistä veljestä.

- Kumiukko.fi perustettiin 2009 ja me ostimme sen maaliskuussa 2016. Olimme jo aikaisemmin perustaneet verkkokauppa pasante.fi:n, jonka kautta toimimme sekä kondomijakelijana että verkkokauppana. Saimme lentävän alun, kun saimme yksinoikeuden Pasante-kondomimerkin jakelijana Suomessa. Kun ostimme kumiukko.fi:n, näimme suuria mahdollisuuksia kondomiverkkokaupan kehittämiseen, kertoo kumiukko.fi:n toimitusjohtaja Magnus Westerlund.

Vuosittainen kasvu  40 prosenttia

Viime vuonna kumiukko myi verkkokaupan kautta 350 000 kondomia ja liikevaihto nousi 370 000 euroon.

- Kumiukko.fi kasvaa tällä hetkellä noin 40 prosenttia per vuosi. Kehitämme yritystä koko ajan varmistaaksemme, että meillä on aina paras asiakastarjous ja ostokokemus. Olemme tällä hetkellä Suomen suurin kondomikauppa ja työskentelemme kovasti saadaksemme olla niin myös tulevaisuudessa, Westerlund painottaa.

Vaikka yrityksellä meneekin hyvin, niin globaalinen laajentuminen ei ainakaan vielä ole suunnitelmissa.

- Toimimme jo koko Euroopassa kondomijakelijana, mutta tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmia kansainvälistymisestä verkkokaupan kanssa.

Jokaiselle sopiva

Yksi kova valttikortti yrityksellä kuitenkin on; kumikoulu, jossa he valistavat, neuvovat ja selittävät, jotta jokainen löytää juuri itselleen oikeankokoisen kondomin.

- Meillä on laaja valikoima erilaisia kondomeja, mutta samalla myös autamme asiakkaitamme löytämään juuri heille sopivan kondomin. Teimme asiakastutkimuksen ja huomasimme, että on sekä helpompaa että myös joskus ”pakko” ostaa meiltä kondomit. Lähikaupassa kun yleensä on muutama erilainen kondomi, mutta harvoin erikokoisia kondomeja, kuten meillä, Westerlund huomauttaa.

Ilmoitus

Valikoimassa on tällä hetkellä 250 erilaista kondomia ja kuukausittain uusia tuotteita tulee noin 15.

- Meillä on käytännössä kaikki kondomit, jotka ovat saatavilla ja laillisia Euroopassa. Laaja valikoima on meille tärkeä periaate. Näemme itsemme kondomipalveluna, jossa jokainen löytää sopivan kondomin itselleen.

Myös kondomimyynnissä on sesonkiaika. Westerlund toteaa, että myynti kasvaa erityisesti kesän ja joulun aikana.

Juhannukseksi ei taida enää ehtiä tilata kondomit verkkokaupasta, mutta onhan kesää jäljellä vielä juhannuksen jälkeenkin.