Kriisipuheluita ja kaaos konttorissa Prime Dayn aikana

Paljastuneet tiedostot kertovat mitä tapahtui.

Vaikka Amazonin shoppailujuhla Prime Day on arvioiden mukaan lyönyt kaikki myyntiennätykset ja tehnyt yrityksen perustajasta Jeff Bezosista maailman rikkaimman, niin kaikki ei ole amerikkalaisessa verkkokaupassa ollut yhtä juhlaa.

Ilmoitus

Syyt tähän ovat Prime Dayn ensimmäisenä päivänä, heinäkuun 16. päivä, sattuneissa teknisissä ongelmissa. Verkkokauppa joutui taistelemaan teknisten sähläysten parissa heti aamun valjettua ja monet asiakkaat näkivät vain yrityksen virhesivuston. Nyt Power Retail kertoo, että tiedostoja tapahtuneista on vuotanut Amazonilta uutiskanava CNBC:lle.

Kansainvälinen liikenne suljettiin

Power Retailin saamien tietojen mukaan ongelmat ovat peräisin ohjelmistosta, jota Amazon käyttää muun muassa Amazon Primessa. Kyseisenä päivänä ohjelmisto ei toiminut, ja kun tuhannet, jollei jopa sadat tuhannet, asiakkaat halusivat samanaikaisesti sivustolle, johti tämä seurauksiin koko toiminnassa. Ongelmat johtivat muun muassa siihen, että Amazonin varastohenkilökunta ei pystynyt skannaamaan tilauksia tai pakkaamaan tilauksia.

Helpottaakseen tilannetta Amazon sulki hetkeksi kaiken liikenteen muista maista markkinapaikalleen. Ne, jotka silti onnistuivat pääsemään sivustolle, pääsivät Amazonin varasivustolle.

- Nimettömät lähteet yhtiön sisältä kertovat, että jopa 300 työntekijää osallistui ylimääräiseen puhelinneuvotteluun, jossa konttorin tilannetta kutsuttiin ”kaoottiseksi”, Power Retail kertoo.

Valmistelee tekniikkaa jo ensi vuotta varten

Tilanne helpottui muutaman tunnin kuluttua, mutta tuolloin vahinko oli jo ehtinyt tapahtua. Nyt Amazonin kerrotaan jo valmistelevan ensi vuoden Prime Daytä.

- Tekniikkaryhmämme työskentelee jo parantaakseen infrastruktuuriamme, ja olen vakuuttunut siitä, että tuotamme ensi vuonna vielä paremman kokemuksen, Amazonin Worldwide Retailin toimitusjohtaja Jeff Wilken kerrotaan sanoneen sähköpostissa, jossa myös CNBC on ollut osallisena.

Lue myös: https://ehandel.fi/amazonin-shoppailujuhla-ei-sujunut-taysin-mutkattomasti/

 

Ilmoitus