Korona vei ihmiset marjaan – arkkupakastimien kysyntä ponkaisi kasvuun

Hyvä marjasato on nostanut arkkupakastimien kysyntää menneen kuun aikana 115 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Useat arkkupakastinmallit ovat myös kaupoista loppu. Näin kertoo Hintaoppaan tuore data. Samalla ompelukoneiden suosio on kasvanut 53 prosenttia kuluneen kuun aikana, kun maskisuositus on saanut ihmiset ompelemaan.

Pakastimet tekevät nyt erittäin hyvin kauppansa ja suosituimmat mallit ovat loppuneet useista kaupoista. Kun katsotaan esimerkiksi Hintaoppaan kolmea suosituinta mallia, niiden haut ovat lähteneet jyrkkään nousuun heinäkuun alussa. Monet hankkivat lisävarusteiksi esimerkiksi mökille arkkumallisia pakastimia, ja niiden suosio on kasvanut kuluneen kuukauden aikana 115 prosentilla viime vuoden vastaavaan aikaan verraten. Pakastinmalleista kaikkein suosituin on nyt Whirlpool UW8 F1C WHB N -kaappipakastin, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Marjojen saatavuuteen talvella saattaa Hintaoppaan mukaan vaikuttaa sekin, että ulkomaiset poimijat eivät ole koronan vuoksi päässeet maahan entiseen tapaan.

Ihmiset ovat viettäneet koronan takia kesää kotimaassa ja monilla on ollut enemmän aikaa ja intoa luonnossa liikkumiselle. Lisäksi mökkejä on hankittu ennätyksellistä tahtia. Ja onhan marjojen ja sienten itse kerääminen ja säilöminen myös taloudellisesti kannattava juttu, hän muistuttaa.

 

Maskien ompelusta tuli hitti

Hintaoppaan tuotekategorioista pistää silmään myös toinen suursuosikki, nimittäin ompelukoneet. Niiden suosio on kasvanut nyt elokuun aikana 53 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Tätä lienee innostanut paitsi maskisuositus, myös kotona vietetty aika, mikä on pistänyt vauhtia käsityöharrastuksiin.

Ompeluintoa on todennäköisesti vauhdittanut kuluneen kuukauden aikana käyty aktiivinen maskikeskustelu, joka johti lopulta suositukseen asti. Saatavuuden ja hinnan takia monet haluavat tehdä maskinsa itse. Lisäksi oman maskin ompelemisessa saa käyttää luovuutta ja ilmentää omaa käsityöharrastusta, Matinvesi-Bassett sanoo.

Suosituin ompelukonemalli Hintaoppaassa on Singer Simple 3223, jonka suosio ampaisi kasvuun jo kesäkuun lopussa. Toisella sijalla on Singer Starlet 6660, jota on haettu melko paljon heinäkuun puolesta välistä alkaen.

Ihmisiä kiinnostavat juuri nyt edullisemmat perusmallit. Niidenkin hinnassa voi tehdä merkittäviä säästöjä vertailun avulla, esimerkiksi suosituimman mallin tapauksessa 75 euron verran kaupasta riippuen, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Hintaoppaan pakastinkategoria löytyy täältä ja ompelukonekategoria täältä.

Ilmoitus