Konttikuninkaan uusi veto: Ostaa verkkokauppalogistiikan

Haluaa viimeisen kilometrin.

Tanskan suurin yritys ja maailman suurin yritys kontainerirahdin alalla, Maersk, kertoo tänään vuoden toisen neljänneksen tuloksen. Koronan takia rahdin hinnat ovat nousseet,mistä myös Maersk on saanut nauttia oman osuutensa ja he raportoivat 60 prosentin liikevaihdon kasvusta.

Q2:n aikana Maerskin liikevaihto oli 14,2 miljardia dollaria ja liikevoitto oli 4,1 miljardia dollaria.

Ilmoitus

Verkkokauppaan liittyen he kertovat kahdesta isosta hankinnasta.

Poikkeuksellisen liikevaihtomme ja suuren kassavirran ansiosta voimme nopeuttaa muutostamme entisestään, investoida liiketoimintamme kasvattamiseen yritysostojen kautta ja samalla suorittaa maksuja osakkeiden omistajille. Siksi julkistamme tänään myös Visible SCM ja B2C Europen hankinnat, jotka täydentävät nykyistä tarjontaamme toimitusketjussa ja vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin verkkokaupan logistiikassa, Maerskin toimitusjohtaja Sören Skoug sanoo raportin julkistamisen yhteydessä.

Yhtiön sanotaan maksaneen 838 miljoonaa dollaria Visible SCM:stä (Visible Supply Chain Management), jonka toimintaa johdetaan USA:sta. Maersk osti myös B2C Europen, joka on hollantilainen, 86 miljoonalla dollarilla.

Nämä kaksi yhtiötä tulevaut vauhdittamaan kasvua entisestään, erityisesti verkkokaupan alalla antamalla meille tekniikan ja viimeisen kilometrin toimitusmahdollisuuden asiakkaillemme USA:ssa ja Euroopassa, Sören Skou sanoo.