Kolme neljästä keskeyttänyt verkkotilauksen maksusotkun takia

Ratkaisu tähän: biometrinen tunnistus?

Maksukorttiyhtiö Visa kertoo, että biometria on nousussa samaan aikaan, kun monet kokevat ongelmia perinteisten salasanojen kanssa, varsinkin verkkokaupassa. Visan tutkimuksen mukaan 65 prosenttia on sitä mieltä, että sormenjälki tai kasvotunnistin on paitsi turvallisempi, myös helppokäyttöisempi kuin tavallinen salasana.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi neljä kymmenestä ruotsalaisesta käyttää biometristä maksutapaa joka viikko. 41 prosenttia käyttää maksun yhteydessä säännöllisesti sormenjälkeä. Vastaava luku salasanalle on 67 prosenttia.

Ilmoitus

Perinteiset salasanat tulevat olemaan myös jatkossa. On edelleen monia ihmisiä, joilla ei ole käytössään biometriaa. Mutta monille salasana tulee toimimaan backup-ratkaisuna. Yli puolet korttiasiakkaista Skandinaviassa vaihtaisi pankkia tai korttiyhtiötä, jos nämä eivät voi tarjota biometristä ratkaisua. Kiinnostus on siis suuri, Visan Product director Eilin Schjetne sanoo lehdistötiedotteessa.

 

“Merkitsee myös lisää turvallisuutta”

Tutkimuksen mukaan salasana aiheuttaa jonkin verran ongelmia myös verkkokaupassa. Kolme neljästä kertoo nimittäin keskeyttäneensä oston maksun yhteydessä tulleiden ongelmien takia. Tavallisin syy on se, ettei kortti ole käden ulottuvilla juuri silloin, mutta heti perään tulevat ongelmat sisäänkirjautumisessa ja että moni on unohtanut salasanansa. Tässä kohtaa Visa näkee mahdollisuuden, jossa biometria voisi olla avuksi.

Tekemättä jääneet ostokset epäkäytännöllisten maksujen takia voivat luoda verkkokaupoille tappioita, joihin heillä ei ole varaa. Verkkokauppa menee taaksepäin asiakkaan toimesta, jolla ei ole kärsivällisyyttä käsitellä temppuilevaa check-out-prosessia. Biometrinen maksutapa voi olla ratkaisu tähän. Se merkitsee myös turvallisuutta ja asiakas voi tehdä ostoksensa ilman, että hänen tarvitsee muistaa salasanaa, Eilin Schjetne sanoo.

 

Muutamia lukuja tutkimuksesta:

  • 55 prosenttia on sitä mieltä, että salasanan kanssa ostaminen on hankalaa, koska salasana unohtuu helposti
  • 48 prosenttia on sitä mieltä, että salasanan kanssa ostaminen on aikaa vievää
  • 20 prosenttia ruotsalaisista käyttää samaa salasanaa kaikkialla
  • 31 prosenttia on sitä mieltä, että suurin etu biometrisessa tunnistautumisessa on sen helppous ja nopeus perinteiseen salasanaan verrattuna
  • 38 prosenttia on maksanut biometrian avulla viimeisen viikon aikana