Kodit kestäviksi myös jenkeissä – Ikea aloittaa huonekalujen takaisinoston

”Haluamme inspiroida kestävämpään elämään”.

Esimerkiksi Pohjoismaissa Ikea on jo panostanut käytettyjen huonekalujen uudelleenmyyntiin. 

Nyt Ikea kertoo lehdistötiedotteessa, että he haluavat auttaa myös amerikkalaisasiakkaitaan pidentämään huonekalujensa ikää - ja lanseeravaat palvelun ”buy back & resell” Philadelphiassa.

Ilmoitus

Konsepti on sellainen, että Ikea ostaa takaisin asennettuja huonekaluja asiakkailtaan ja myy ne sitten eteenpäin alennettuun hintaan. Asiakkaat saavat hyvityskupongin, jolla voi maksaa tavarataloketjussa. Huonekalut läpikäyvät aina kunnon tarkastuksen, mitä tulee niiden ikään, kuntoon ja toiminnallisuuteen.

 

Pilotti syksyllä

Yhtiö kokeilee konseptia Philadelphian lähiössä Conshohocken 19. syyskuuta alkaen. Tavoitteena on laajentaa useampiin Ikea-myymälöihin USA:ssa. Panostus on osa yhtiön tavoitetta olla kierrtotaloudellinen vuoteen 2030 mennessä.

Ikeassa me sytymme siitä, kun voimme tehdä kestävän asumisen yksinkertaiseksi ja hintansa veroiseksi monille ja että voimme olla osa tulevaisuutta, mikä on parempi niin ihmisille kuin planeetalle, Jennifer Keesson, Country Sustainable Manager Ikea USA sanoo ja lisää:

Toivomme, että palvelu inspiroi asiakkaitamme elämään kestävämpää elämää kotona, samalla kun se antaa käytetyille huonekaluille uuden elämän ja toisen kodin.