Klikkaa joulupukin asu kotiin verkkokaupasta

Rovaniemeläiset designvaatteet pukevat joulupukin.

Rovaniemellä on luotu joulupukin oma Santa´s Wardrobe-vaatemallisto, mikä täyttää kaikki laadun takeet. Vaatteet on tehty luonnonmateriaalista ja koko mallisto on käsityönä valmistettua korkealaatuista muotoilua.

Valmistajan mukaan puku kestää niin kulutusta kuin aikaa.

Ilmoitus

Mallisto pukee valkoparran punaiseen, pitkään takkiin, joka on 100-prosenttista villaa, kuten myös asuun kuuluva hattu sekä takin alle puettava liivi. Pukin housut ovat kestävää puuvillaa ja paita pellavaa muistuttavaa rami-kangasta.  Designasu kestää kulusta ja aikaa.

- Rovaniemellä pukki pukeutuu vaatteeseen vuoden jokaisena päivänä. Siksi hänen työvaatteensa pitää olla mukava päällä eikä se saa olla liian kuuma tai raskas. Vaikka Joulupukki on iso, ei vaatteiden tarvitse olla yli-isoja. Tämän vuoksi liivi ja takki tehdään aina tilaajan mitoilla sovituksen perusteella, rovaniemeläiset ompelijat, Anni Alatalo ja Tiina Lehtisalo kertovat Rovaniemen kehityksen tiedotteessa.

Kaksikko on hionut asustoa vuosien ajan.

- Meillä on myös puvun huoltopalvelu. Kerran vuodessa voi käyttää puvun huollossa, jolloin vaihdetaan kuluneita osia kiinteään huoltohintaan, Anni Alatalo sanoo.

 

Joulupukin Aapisen mukaisesti

Suunnittelun ohjenuorana, toki omin taiteellisin vapauksin, ompelijakaksikolla on ollut silloisen Kauppa- ja teollisuusministeriön luoma Joulupukin Aapinen. Siinä on annettu ohjeistus- ja standardi virallisen Joulupukin vaatetuksesta.  Alun perin virallisen asun on suunnitellut Anu Nikkilä valtionyhtiöiden, kuten Ylen ja Finnairin käyttöön. Pukua on uudistettu kerran aiemmin Rovaniemellä, joten nyt valmistunut asu on toinen päivitys, Rovaniemen kehitys kertoo tiedotteessaan.

- Joulupukki voi olla eri näköinen riippuen siitä missä hän liikkuu, näkyy tai missä yhteydessä hän esiintyy. Joulupukin vaatteiden materiaalien tulee olla luonnonmateriaaleja, villaa, pellavaa tai puuvillaa, ei mitään nykyajan collegeneuloksia tai joustosamettia. Pellavapaita saa huoletta rypistyä, koska se on pellavalle tyypillistä. Joulun punaisuus pitää säilyttää tunnusmerkkinä, sillä oman aikamme lapset eivät enää tunnistaisi sudenturkkiin pukeutunutta Joulupukkia. Punainen on murrettu aavistuksen ruskehtavaksi. Paidat ja tekoturkikset ovat luonnonvaaleita. Housut, koristenauhat ja villasukkien raidat tummaa havunvihreää, Joulupukin Aapisessa kerrotaan.

Koko joulupukin vaatesetin saa hintaan 2905 euroa. Asu tuntuu äkkisiltään hintavalta, mutta kannattaa muistaa, että tuolla summalla saa käsityönä tehdyn design-setin. Santa’s Wardroben nettikauppa löytyy osoitteestahttps://aatto.shop/ 

Ilmoitus