Klassinen tuotemerkki konkurssiin – 200 vuoden jälkeen

Romahti kriisissä.

Useat muotiyritykset ovat kärsineet rajusti koronasta. Nyt myös 200 vuotta vanha miestenvaateliike Brooks Brothers on joutunut hakemaan konkurssia, raportoi CNN.

Yhtiö on pukenut 40 USA:n presidenttiä ja ollut erittäin suosittu Wall Streetillä. Yrityksen ensimmäinen liike avattiin jo vuonna 1818, mutta nyt se on ehkä tullut tiensä päähän.

Ilmoitus

Yhtiön on omistanut vuodesta 2001 lähtien Claudio Del Vecchio, joka osti tuotemerkin Marks and Spenceriltä 225 miljoonalla dollarilla. Hän ryhtyi kehittämään Brooks Brothersia ainoastaan muodollisista miesten vaatteista myös nuorekkaampaan ja rennompaan valikoimaan.

Vasta kesäkuussa yhtiö joutui kuitenkin irtisanomaan 700 työntekijää, mikä ei riittänyt pelastamaan yritystä. GlobalData Retailin lukujen mukaan muodollisten miesten vaatteiden myynti romahti jopa 74 prosenttia huhti- ja kesäkuun aikana edellisvuoteen verrattuna.

J.Crew, Neiman Marcus ja JCPenny ovat hakeneet konkurssia jo tätä ennen. G-Star Raw haki konkurssisuojaa Yhdysvalloissa aikaisemmin tällä viikolla.