Klarnan data paljastaa suosituimmat tuotteet joulun alla

Viihde suosituin kategoria joulun alla - Elektroniikka hankitaan Black Weekilla.

Maksujätti Klarna kertoi aiemmin tänään joulun myynnistä aikavälillä 22.11-12.12. Maksujätin asiakkaina on lähes puolet pohjoismaisista verkkokaupoista.

Klarna listaa verkkomyynnin suosituimmat tuotteet Suomessa ajanjaksolla, joita ovat lasten tuotekategoriasta puinen taidetarvikesetti, Steffi Love-nukke, lasten kassakone, Rock-kitaraja mikrofoni lapsille jalustan kanssa, My Little Pony Sign’n Skate-yksisarvinen, leikkiruokasetti, kynsisetti ja tarrat, lasten meikkisetti, Legot sekä hevostalli leikkisetti.

Ilmoitus

Elektroniikan osalta kaupaksi ovat käyneet komponenttipulasta huolimatta pelitietokoneet, kannettavat, iPhonet, Oculus VR-lasit, kaarevat pelinäytöt, pyykinpesukoneet, robotti-imurit, älytelevisiot, varsi-imurit ja kahvikoneet.

Maksujätin tilaston mukaan viikolla 49 (ajanjaksolla 6.-12.12) hankitaan varsinkin viihdettä sekä vaatteita ja asusteita kun taas elektroniikka, lastentuotteet, kauneus- ja terveystuotteet sekä jossain määrin myös vapaa-ajan tuotteiden ostot keskitetään Black Weekille (22.-28.11).

Cyber Weekin aikana hankitaan viihdettä, vapaa-aikaan ja urheiluun liittyviä tavaroita sekä jonkin verran lasten tuotteita.

Varsinkin autoon liittyviä tuotteita hankitaan tänä ajanjaksona normaalia vähemmän.

Nuoret ostelevat sesongin aikana jonkin verran lähtötilannetta enemmän ja naiset ostavat hieman enemmän kuin miehet.

Väkilukuun suhteutettuna eniten Suomessa ostetaan kyseisellä ajanjaksolla Pohjanmaalla, jossa mielekkäin kategoria on vapaa-aikaan, urheiluun ja harrastuksiin tarvittavat tuotteet. Sen jälkeen innokkaimmat ostelijat löytyvät Lapista, jossa panostetaan viihteeseen. Kolmanneksi eniten tavaroita klikkaillaan Uudellamaalla, jossa suosituin kategoria on niin ikään viihde.