Klarnalle 650 miljoonan dollarin rahoitus

”Yhdysvallat suurimmaksi.”

Maksujätti Klarna kertoi tänään saaneensa 650 miljoonan dollarin rahoituksen vauhdittamaan kansainvälistä kasvua.

Vähittäiskaupan siirtyminen verkkokauppaan on ylittänyt starttiviivan pitkälti ja kuluttajien ostokäyttäytyminen muuttuu huomattavasti. Verkkokauppa-asiakkaat etsivät palveluja, jotka tarjoavat mukavuutta, joustavuutta ja kontrollin kuinka he voivat maksaa ja turvallinen ostokokemus vetää puoleensa. Klarnan ainutlaatuinen tarjonta, kuluttajien luottamus ja meidän kansainvälinen kauppiaiden verkostomme on loistava pohja lisäkasvulle, toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Tarkemmin Klarna tulee käyttämään rahat tuotekehittelyyn ja uusien markkinoiden valloittamiseen. Tavoitteena on, että Yhdysvalloista tulee maksujätin suurimmat markkinat, suurempi kuin Ruotsi ja Saksa ovat tänä päivänä, ja pörssinoteeraus USA:ssa tulee tapahtumaan kahden vuoden sisällä.

Uudet suurinvestoijat ovat riskisijoitusyhtiö Silver Lake, Singaporen valtiollinen varallisuusrahasto GIC ja kansainväliset rahastojätit Blackrock ja HMI Capital. Samalla monet muut investoijat hankkivat osakkeita jo olemassaolevilta osakkeen omistajilta, heidän joukossaan muun muassa ruotsalainen mediakonserni Bonnier.

Olemme seuranneet Klarnaa huolella vuosien ajan asiakkaana ja meillä on perusteellinen käsitys todellisesta potentiaalisesta Klarnan ainutlaatuisessa tarjonnassa, Bonnier Groupin toimitusjohtaja Erik Haegerstrand sanoo.

Nyt Klarnan arvoksi lasketaan 10,65 miljardia dollaria. Arvo on miltei tuplasti enemmän kuin viime vuonna, jolloin he täydensivät kassaa edellisen kerran.

Klarna-tiimi on otettu tervehtiessään maailmanluokan sijoittajat tukemaan meitä tavoitteessamme tulle ”The world´s favourite way to shop", Siemiatkowski jatkaa.

Klarnalla on noin 90 miljoonaa asiakasta 17 eri maassa sekä 235 000 kauppapartneria, joille on integroitu Klarnan maksuratkaisut.