Klarna tuplasi laskujen maksuajan: ”Muistutuslaskujen määrä väheni kolmanneksella”

”Lyhyet maksuajat vaikuttavat siihen, että ihmiset eivät maksa laskujaan”.

Näin ainakin Klarnan YouGovella teettämän kyselyn perusteella. Klarna esitteli tänään kyselyn tuloksia, jonka mukaan 9 prosenttia jättää laskun maksamatta siksi, ettei ole vielä saanut tilaamaansa tuotetta. 6 prosenttia vastanneista haluaa maksaa kaikki erääntyvät laskunsa samaan aikaan ja maksavat siksi myöhässä. Leijonanosa eli 63 prosenttia vastanneista kertoi kuitenkin joskus maksaneensa laskun myöhässä, koska oli unohtanut asian.

Muistutusmaksujen osuus Klarnan palvelussa on laskenut jo useana peräkkäisenä vuotena - viimeisen kolmen vuoden aikana Klarna-laskujen muistutusmaksujen osuus on laskenut lähes 30 prosenttia. Tämän uudistuksen myötä toivomme osuuden pienenevän entisestään. Meille muistutusmaksut ovat negatiivisia tuloja, joita emme halua, Klarna Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Klarna pilotoi 30 päivän maksuaikaa ja se vähensi muistutusmaksujen määrää kolmanneksella.

Tavalliselle palkansaajalle se tarkoittaa niin ikään, että maksuaika menee paremmin yksiin palkkapäivän kanssa. Pohjoismaisilla kuluttajilla testattu 30 päivän maksuaika sai hyvän vastaanoton kuluttajilta. Nyt tästä on tehty maksuyhtiön standardi.

Asiakkaamme ovat meille kaikki kaikessa. Tunnistamme kuluttajatrendit varhain ollaksemme kestävän kehityksen eturintamassa. Otamme ilolla vastaan Klarnan aloitteen vastuullisista maksuista, sillä se edistää verkkokaupan positiivista kehitystä, Na-Kd:n toimitusjohtaja ja Klarnan kauppiaskumppani Jarno Vanhatapio sanoo.

Klarna julkaisee tällä viikolla myös Suomessa Wikipink-nimisen verkkosivuston, jonka tarkoituksena on lisätä luottoalan läpinäkyvyyttä.