Klarna toivottaa brittiläisen kassalain tervetulleeksi: ”Olemme iloisia, että työ on käynnissä”

”Oikein tehtynä se tulee suojaamaan kuluttajia”.

Klarna kertoi viime viikolla ottavansa käyttöön ”maksa nyt”-toiminnon Isossa-Britanniassa. Muutos lanseerattiin sen jälkeen, kun viranomaiset alkoivat silmäillä BNPL-toimijoiden säätelyä. Klarna on alan suurin toimija maassa ja he ovat nyt vastanneet viranomaisten suunnitelmiin.

Talousministeriö jätti viime torstaina sisään ns ”consultation paperin”, johon on laitettu tulevan lainsäädännön suuntaviivat ja mikä on suunnattu Klarnan kaltaisiin maksuratkaisuihin.

Ilmoitus

Klarna kommentoi Ehandelille lakimuutosta:

Klarna tekee töitä, kuten tunnettua, asettaakseen alalle standardin, mitä tulee kestäviin maksuihin. Edelleen on olemassa huonoja tuotteita, joita on säädeltävä paremmin ja olemme siksi iloisia, että työ Isossa-Britanniassa on käynnissä. Loppupeleissä tämä tulee johtamaan harmonisointiin ja tilanteen parantumiseen kaikille kuluttajille, Filippa Bolz, Global Communications Manager Klarnalta kertoo.

Klarnan päällikkö Isossa-Britanniassa, Alex Marsh on niin ikään selvittänyt Klarnan näkemystä osta nyt, maksa myöhemmin -maksujen säätelystä maassa. Hän on positiivinen muutokselle, erityisesti kun uusia toimijoita tulee mukaan BNPL-kisaan.

Kun useammat yritykset, mukaan lukien jo etabloituneet pankit lähtevät mukaan sektorille, on tärkeää, että emme anna vanhojen pankkien tavallisten ja likaisten keinojen jatkavan kuluttajien velkekierrettä kuluilla ja suurilla koroilla, Alex Marsh sanoo ja jatkaa:

Oikein tehtynä BNPL:n säätely tulee suojaamaan kuluttajia, edistämään kilpailua ja valinnan mahdollisuuksia ja asettamaan Lontoon maailman johtavaan asemaan fintechin osalta, Alex Marsh sanoo.

Asiasta uutisoi Ehandelin sisarsivusto.