Klarna osti arvopaperiyhtiön kaikessa hiljaisuudessa – ”Haluamme tarjota enemmän”

Osti arvopaperiyhtiön, mutta on vielä vaitonainen miten tätä tullaan hyödyntämään.

Klarna haluaa olla enemmän kuin maksupalveluyhtiö. Viimeksi eilen maksujätti kertoi aloittavansa myös markkinointipalvelut.

Eikä aikaakaan, kun ruotsalainen talouslehti Di Digital kertoo tänään aamupäivällä julkaistussa artikkelissa, että Klarna on hankkinut itselleen myös arvopaperiyhtiö Dreams Securitiesin. Osto on tehty ruotsalaiselta Dreamsilta, joka on yksityisille suunnattu säästämiseen erikoistunut sovellus.

Ilmoitus

 

Kauppa tehtiin jo syksyllä

Di Digital viittaa Ruotsin Bolagsverketin asiakirjoihin, joiden mukaan kauppa tehtiin viime vuoden lokakuussa ja se hyväksyttiin joulukuun alussa.

Klarna ei kuitenkaan paljasta millaisia suunnitelmia heillä on hankinnan suhteen. Maksuyhtiö painottaa sen sijaan, ettei suunnitelmiin kuulu koko Dreamsin hankkiminen omistukseensa. 

Dreamsin toimitusjohtaja ja perustaja Henrik Rosvall sanoo Di Digitalille, että arvopaperiyhtiön myynti koskee sitä, että he aikovat panostaa enemmän B2B-palveluihin.

Me keskitymme nykyisin paljon B2B-toimintoihimme, joten luopuminen on täysin linjassa strategiamme kanssa. Olemme todella iloisia, että Klarna ottaa viestikapulan ja rakentaa edelleen tätä hienoa yhtiötä. Nyt lisensoimme alustaamme pankeille, esimerkiksi BNP Paribasille, auttaaksemme heidän asiakkaitansa säästämään, investoimaan ja maksamaan velkojaan, Henrik Rosvall kertoo sivustolle.