Klarna lanseeraa mahdollisuuden maksaa nettiselaimella – laajenee pian kaikille markkinoille

”Betaversio testattu 100 000 kuluttajalla”.

Klarna kertoo tänään uudistuksesta, joka mahdollistaa maksamisen tavallisen pöytätietokoneen nettiselaimella. Asiakkaat voivat tehdä ostoksia myös niissä verkkokaupoissa, jotka eivät ole maksujätin kumppaneita.

Pankki kertoi vähän aikaa sitten uudesta supersovelluksesta, joka mahdollistaa muun muassa virtuaalisen maksukortin luomisen ja maksamisen kaikissa verkkokaupoissa ympäri maailman.

Ilmoitus

Nyt asia saa jatkoa, kun maksugigantti kertoo, että maksaminen on mahdollista myös pöytätietokoneen nettiselaimen avulla.

Klarna toteuttaa uutta toimintaa maksupalvelu Piggyn avulla, jonka yhtiö on värvännyt omistukseensa. Piggyn ratkaisussa luodaan väliaikainen luottokorttinumero, jolla voi maksaa kaikkialla. Klarna on niin ikään valinnut, luottokorttimaksun jälkeen, jakaa maksun neljään osaan, mikä on ”Pay in 4 at any online store” -nimellä kulkeva standardi. 

Vaikka mobiiliostokset lisääntyvät, huomaamme myös, että monet kuluttajat nauttivat edelleen mukavasta selaamisesta ja tuotteiden vertailusta suuremmalla työpöytänäytöllä. Haluamme Klarnalla tarjota kuluttajille maailman parhaan osto- ja maksukokemuksen – riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät. Selainlaajentuksemme käyttöönoton myötä työpöydällä ostoksia tekevät kuluttajat voivat nyt hyötyä Klarnan "Maksa myöhemmin" -palveluiden mukavuudesta, hallinnasta ja joustavuudesta kaikissa suosikkiverkkokaupoissaan. Yhdessä automaattisten kuponkien ja käteispalautusominaisuuksien kanssa uusi laajennus tarjoaa äärimmäisen ostoskokemuksen, mikä säästää kuluttajien aikaa ja rahaa jokaisella kassalla, Klarnan Chief Product Officer David Fock kertoo tiedotteessa.

 

Miltei identtinen Microsoftin kanssa

Samaan aikaan Microsoft kertoi eilen aloittavansa niin ikään BNPL-viidakossa ja yhtiö on lanseerannut USA:ssa selaimeen integroidun maksumetodin, jota voi käyttää maksuvaihtoehtona periaatteessa kaikilla kassoilla verkkokaupoissa. Microsoft toteuttaa ratkaisua maksuyhtiö Zipin kanssa.

Erona kahden jättiläisen välillä on kuitenkin se, että Klarnan tapauksessa asiakkaan on itse asennettava lisäys selaimeensa. 

Klarnan ratkaisu toimii Google Chromessa ja Microsoft Edgessä. Maksuyhtiö kirjoittaa, että uusi maksuratkaisu laajenee lähitulevaisuudessa kattamaan myös Firefoxin ja Safarin selaimet.

Tällä hetkellä se on saatavilla USA:ssa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Klarna lupaa, että uusi ratkaisu laajennetaan sen kaikille markkinoille vielä lähitulevaisuudessa.

Ilmoitus

Niin Klarnan kuin Microsoftin maksuvaihtoehtojen hyvänä puolena on se, että ne yrittävät automaattisesti löytää ja lisätä alennuskoodit, jos sellaisia on, mukaan kassalla.