Klarna: ”Black Weekin kasvu jakautui koko viikolle”

Eniten shoppailtiin Lapissa ja Pohjanmaalla.

Klarna kokosi dataa Black Weekin (22.-29.11) kasvusta Suomessa. Verkkokaupan kasvu jakaantui tällä kertaa tasaisemmin koko viikolle, maksujätti kertoo. Suurin myyntivolyymi oli Black Fridayna, mutta eniten kasvua edellisvuoteen verrattuna oli sunnuntaina, 24 prosenttia. Koko viikon aikana verkkokauppa kasvoi 13 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Klarna kertoo asiasta tiedotteessa.

Ilmoitus

Klarnan data kertoo, että Black Friday sinällään on menettämässä merkitystään ja ostojuhla on jakautunut selkeämmin Black Weekiksi.

Suomalaiset jatkavat ostamista vielä Cyper Mondayna eli eilen, jolloin päivän myynti kasvoi 16 prosenttia ja oli parhaimmillaan kolminkertainen normaaliin ostospäivään verrattuna. 

Tutkimustemme mukaan ostosten suunnittelu, hintatietoisuus ja budjetointi korreloivat vahvasti juuri verkkoshoppailun kanssa. Vaikuttaakin siltä, että varsinkin suomalaiset ovat hyödyntäneet viikon alennuksia hankkiakseen joululahjoja ja pidempään listalla olleita hankintoja, Klarna Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman sanoo ja jatkaa:

Kun katsomme ostodataa koko viime viikolta, on selvää, että ostokset eivät keskity vain perjantaille vaan tarjouksia hyödynnetään viikon mittaan. Vielä eilen eli Cyber Mondayna ostettiin jopa 384% enemmän kuin normaalisti samana ajankohtana.

Suomalaiset ostivat koko viikon ajan varsinkin lastenvaatteita ja -tarvikkeita, elektroniikkaa sekä kauneuteen ja terveyteen liittyviä tuotteita. 

Väkilukuun suhteutettuna eniten ostoksia tehtiin Lapissa, Pohjanmaalla ja Uudellamaalla. 

Lapissa kaupaksi kävivät erityisesti vapaa-aikaan, urheiluun ja harrastuksiin liittyvät tuotteet, Pohjanmaalla viihde ja Uudellamaalla kauneus ja terveys. Hiljaisinta Manner-Suomessa oli Päijät-Hämeessä, maksugigantti kirjoittaa.

Aktiivisimmat shoppailijat löytyvät 24-40-vuotiaista ja naiset shoppailivat huomattavasti enemmän kuin miehet. Naisista 67 prosenttia teki ostoksia, kun miehistä vain 33 prosenttia osti jotain.

Ilmoitus