Kiinteistövälittäjä siirsi palvelut verkkokauppaan

Ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Versus Asunnot Oy kertoo tänään lanseeranneensa kiinteistönvälitysalan verkkokaupan. Toisin sanoen: sen kautta voit ostaa asunnon välityspalvelun minne päin Suomea tahansa – etänä. Palveluun voi lisätä myös muuta, kuten virtuaalistailauksen. Välityspalkkio laskutetaan, kun asunto on myyty.

Kiinteistönvälitysala on edelleen hyvin vanhakantainen. Alan toimijoiden suunnasta on oltu epäileväisiä muun muassa siitä, voiko asiakas muka ostaa verkkokaupasta välityspalvelua. Vahvana elää myös ajatus, että asiakas haluaisi aina välittäjän esittelemään asuntoa. Verkkokauppa on kuitenkin saanut erinomaisen vastaanoton, ja asiakkaat ovat löytäneet sen hyvin. Uskomme, että siirtyminen etäaikaan on vauhdittanut ihmisten uskallusta ostaa palveluita verkosta, Versus Asuntojen perustaja ja omistaja Jussi Takala kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Versus Asunnot on perustettu keväällä 2020 ja sen toiminta pohjautuu hybridimalliin, joka on täysin uudenlainen. Välittäjä hoitaa perinteisen kiinteistövälitystyön, kuten markkinoinnin, tarjousprosessin, kauppakirjat sekä asiakkaan palvelemisen, mutta näytöt jäävät omistajan vastuulle.

Versuksen mukaan välityspalkkio on tämän ansiosta, jopa 70 prosenttia huokeampi.

Koko yrityksen liiketoimintaidea lähti liikkeelle siitä, että halusimme uudistaa alaa ja tehdä asunnon myymisestä sekä nopeampaa että kustannustehokkaampaa. Vaikka käyttämässämme konseptissa välityspalkkio on huomattavasti edullisempi, ei palvelun laadusta tarvitse tinkiä. Palvelun ostaminen on nyt vain helpompaa, ja asiakas avaa itse ovensa asuntonäytölle. Välitysalan verkkokaupan julkaisu oli jatkumo yrityksen ja samalla koko alan eteenpäin viemiselle, Takala sanoo ja jatkaa, että yritys aikoo kehittää omaan brändiään jatkuvasti.

Versus Asunnoissa on ajateltu boksin ulkopuolella monessa asiassa ja keväällä he ottivat käyttöönsä myös etänäytöt, joita toteutetaan varsinkin tyhjissä asunnoissa. Konseptissa oveen laitetaan tilapäinen lukko, joka aukeaa koodilla. Asiakas saa puhelimeensa pääsykoodin ja vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnuksilla ja puhelinnumeron avulla. Kävijä on välittäjän valvonnan alainen ja lukko ilmoittaa, kun asiakas on poistunut.

Yhtiö kertoo edelleen tehneensä jo esimerkiksi rakennusliikkeiden kanssa yhteistyösopimuksia uusien kohteiden myynnistä.