Kevytyrittäjyys kiinnostaa yhä useampia

Lakimuutos innostaa uusia alalle.

Ilman omaa y-tunnusta toimivien kevytyrittäjien määrän kasvu on kiihtynyt vuoden alusta lakimuutoksen takia. Suomen suosituin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kertoo tiedotteessaan, että he ovat ylittäneet 50 000 käyttäjän rajapyykin ja palvelussa on nyt enemmän käyttäjiä kuin muissa laskutuspalveluissa yhteensä.

Ilmoitus

Vuoden alussa voimaan astui uusi lakimuutos, joka sallii työttömän kokeilla yritystoimintaa neljän kuukauden ajan ilman pelkoa ansioturvan menetyksestä. Tämä lakimuutos on kiihdyttänyt UKKO:fi:n käyttäjien kasvuvauhdin noin 1 800 uuteen kuukausittaiseen käyttäjään. Viime vuonna uusia käyttäjiä tuli noin tuhat kuukaudessa.

- Osa käyttäjistämme täyttää aktiivimallin velvoitteen toimimalla kevytyrittäjänä. Matalan kynnyksen kevytyrittäjyys kannustaa myös kokeilemaan uusia polkuja, kertoo UKKO.fi:n toimitusjohtaja Aleksi Rautavuori.

Pääosalle sivutoimista toimintaa

Palvelun kautta työskennellään eniten siivoojina, valokuvaajina ja muusikoina, mutta myös lapsitulkkina, hedelmien kaivertajana ja merenneitoinakin. Pääosalle kevytyrittäjyys on sivutoimista, mutta muutamalle kymmenelle prosentille käyttäjistä pääelinkeino.

Viime vuonna palvelun kautta laskutettiin tehtyä työtä yhteensä 53 miljoonan euron arvosta.

- Kevytyrittäjyys on kätevä ja yhä useamman mielestä paras tapa kokeilla omaa liikeideaansa ja kerätä kokemusta ennen oman yrityksen perustamista, Rautavuori huomauttaa.

Kevytyrittäjä myy ja markkinoi itse oman työnsä, mutta käyttää laskuttamiseen laskutuspalvelua. UKKO.fi hoitaa paperityöt, kuten laskutuksen, perinnän, vakuutukset, kulukorvaukset, palkanmaksun, verotuksen, eläkeasiat ja raportit sekä näihin liittyvän neuvonnan.