Kevytkannabista verkosta kiellosta huolimatta

Hamppusampo Oy aikoo kaupata kevytkannabista verkkokaupassaan kunnes Evira antaa kirjallisen päätöksen kiellosta.

Ilmoitus

Hamppusampo ehti toissa viikolla laittaa verkkokauppaansa myyntiin kymmenen gramman kukkapaketteja, jotka sisälsivät Suomessa kasvatettuja ja Italiasta tuotuja kevytkannabiksen kukintoja. Hamppusampo oli katsonut, että Elintarviketurvallisuusvirasto Evira olisi tulkinnut hampun kukinnon elintarvikkeeksi ja siten sallinut kevytkannabiksen myynnin kuluttajille.

Evira oli kuitenkin asiasta eri mieltä. Eviran edustaja kielsi viime maanantaina puhelimitse yhtiötä jatkamasta aloittamaansa hampun kukintojen koemarkkinointia.

"Toivomme kirjallisen, valituskelpoisen ja perustellun päätöksen"

Hamppusampo Oy kuitenkin kertoo tiedoteessa, että kielto markkinoida kukintoja on vallitsevan EU:n elintarvikelainsäädännön vastainen eikä vaatimusta hakea kukinnoille uuselintarvikelupaa voida pitää pätevänä.

Yhtiö ilmoitti avaavansa verkkokaupan ennakkotilaishankinnan uudestaan, mutta toivoo viranomaisilta vastauksia esittämiinsä kysymyksiin ennenkuin aloittaa laskutukset ja tuotteiden toimitukset.

– Puhelinsoiton sijasta toivomme kirjallisen, valituskelpoisen ja perustellun päätöksen kiellolle, jos kieltolinjalle oikeasti lähdetään,  sanoo yhtiön hallituksen jäsen Hannu Hyvönen tiedotteessa.

Hamppusampo Oy:n ja Eviran erilaisista tulkinnoista kirjoittaa myös YLE ja Maaseuden Tulevaisuus.