Kestävä kehitys: Lanseeraa malliston hiuspantoja – ja donitseja tekstiilijätteestä

”Rescue Textiles -mallisto on valmistettu vaatteiden leikkuuhävikistä”.

Suomalainen kauneus- ja hiusvälineistä sekä asusteista tunnettu Cailap aikoo tuoda keväällä kauppoihin tekstiiliteollisuuden hävikkimateriaalista valmistetun Rescue Textiles-malliston. Hiuspannat ja donitsit on valmistettu kiertotaloutta edistävän Sidoflowin kanssa, Cailap kertoo tiedotteessa. 

Rescue Textile -mallisto tulee osaksi Cailapin jatkuvasti kasvavaa vastuullisempien tuotteiden tarjoamaa. Uutuusmallisto on hienon yhteistyön tulos, jossa pääsemme hyödyntämään uudenlaista lähestymistapaa kangastuotteidemme tuotantoon. Tuotteemme ovat verrattain pieniä, joten vaateteollisuuden leikkuuhävikki soveltuu niihin mainiosti, Cailapin toimitusjohtaja Hanna Laurmaa kertoo.

Ilmoitus

Rescue Textiles -mallisto on tehty yhdessä kotimaisen rescue-materiaaleja välittävän sekä tuote- ja tuotesuunnittelua hävikkilähtöisesti tekevän Sideflown kanssa. 

Tällaisen malliston suunnittelu vaatii uuden ajattelutavan sisäistystä koko tuotantoketjulta ja se on mahdollista oikeanlaisen asenteen ja yhteistyökumppanien avulla. Mallisto on syntynyt puhtaasti siitä ajatuksesta, että emme valmistuta kangasta ja samalla tuota itse lisää hukkaa. Sen sijaan käytämme loppuun muiden tuottaman ylijäämän eli pelastamme täydessä potentiaalissa olevan materiaalin, joka olisi muuten päätynyt jätteeksi, Sideflowin toimitusjohtaja Kia Nyqvist sanoo.

Cailap kertoo edelleen, että uutuudet on valmistettu kotimaisen perheyrityksen Black Modan omassa trikootuotteiden leikkaamiseen ja ompeluun keskittyneessä OEKOTEX®-sertifioidussa ompelimossa Pohjois-Portugalissa.