Keskolta kaikkien aikojen paras kolmas vuosineljännes – ruoan verkkokauppa kasvaa

Jo 150 kauppaa tarjoavat ruoan verkkokauppaa.

Ilmoitus

Kesko kertoo ennätysmäisestä tuloksesta, kun sen heinä-syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto parani 112,6 miljoon euroon ( vuosi sitten oli 100,5 miljoonaa). Kasvua kertyi 4,3 prosenttia. Konsernin tiedotteen mukaan myös liikevaihdon kasvu jatkui kolmannella vuosineljänneksellä ja kvartaalitulos oli kaikkien aikojen paras.

Pääjohtaja Mikko Helander kertoo lehdistötiedotteessa, että  Keskon rahavirta kehittyi hyvin ja taloudellinen asema säilyi vahvana. Helander sanoo päivittäistavarakaupan kehityksen jatkuneen vahvana ja nostaa myös esille verkkokaupan.

- Sekä myynti, markkinaosuus että kannattavuus paranivat kolmannella vuosineljänneksellä. Markkinassa korostuu yhä enenevässä määrin laadun, valikoiminen ja hyvien verkkopalveluiden merkitys.

Pääjohtaja Helander on tyytyväinen asiakasmäärien ja myynnin kasvuun kaikissa ketjuissaan. Myös ruoan verkkokauppa kasvoi hänen mukaansa merkittävästi.

- Olemme lähes tuplanneet ruoan verkkokaupan palveluita tarjoavat kaupat, joita on vuoden loppuun mennessä eri puolella Suomea noin 150, Helander sanoo.

K-Raudan tuloskehitys Suomessa oli hyvä. Myös Onnisen kasvu ja kannattavuus vahvistuivat edelleen. Norjassa myyntiä ja tulosta kasvattivat Byggmakker-ketjua vahvistaneet yritysostot. Ruotsissa sen sijaan toimenpiteet jatkuivat K-Raudan ja Onnisen kannattavuuden parantamiseksi.