”Keskimääräinen alennus neljä prosenttia”

Black Fridayn suosio näkyi Klarnalla viisi prosenttia edellisvuotta suurempana.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan mukaan 33 prosenttia verkkokauppojen tuotteista oli alennuksessa Black Fridayn aikana. 15 prosentilla tuotteista hinnat sen sijaan nousivat. Tuloksista kertoo Hintaopas eilen lähettämässään tiedotteessa.

Rajuinta myynti oli Black Fridayna kello 21-22 välisenä aikana. Edellisvuoteen verrattuna myynti kasvoi eniten kodin- ja puutarhan tuotekategoriassa. Tavalliseen myyntipäivään verrattuna myynti kasvoi eniten elektroniikan tuotekategoriassa.

Ilmoitus

Hintaoppaan suosio kasvoi 12 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

- Tänä vuonna Black Friday alkoi selkeästi jo torstain puolella, kun entistä useampi kauppa avasi tarjouksena jo silloin. Torstai näkyi Hintaoppaassa 55 prosenttia viime vuotta suurempana, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

 

Alennukset kiinnostavat eniten nuoria

Klarnan maksupalveluita käyttivät eniten 18-35-vuotiaat. Naiset tekivät ostoksista 62 prosenttia. Naisten shoppailu Black Fridayna kasvoi yhdeksän prosenttia kun taas miehet shoppailivat prosentin verran vähemmän kuin edellisvuonna.

- Myyntiluvuista sekä Klarnan marraskuussa teettämästä tutkimuksesta näkyy, että Black Friday on jo vakiintunut ostospäivä Suomessa. Suomalaiset kuluttajat ovat ruotsalaisia huolellisemmin valmistautuneita ja tietävät etukäteen, mitä tuotteita ja tarjouksia etsivät. Tehokkaan rahankäytön lisäksi suomalaiset olivat tänä vuonna aiempaa kiinnostuneempia ympäristökysymyksistä ostoksia tehdessään. Black Fridayssä ei siis vain ole kyse edullisista hinnoista, Klarnan Suomen toimitusjohtaja Jani Tyyni toteaa.

 

Applen iPhone 8 suosituin

Hintaoppaan mukaan suosituimmat tuotekategoriat olivat matkapuhelimet, kuulokkeet ja pelikonsolit. Eniten suosiotaan kasvattivat hajuvesien, älykellojen ja sähköhammasharjojen kategoriat.

Yksittäisistä tuotteista suosituin oli Applen iPhone 8 64GB, jonka sai Black Fridayna 399 eurolla. Hintaoppaan mukaan saman tuotteen sai yhtä huokeaan hintaan jo kerran aikaisemmin tänä vuonna, nimittäin toukokuussa.

Ilmoitus

 

Osa tuotteista normaalia kalliimpia

Hintaoppaassa klikattiin 399 904 tuotetta, joista 33 prosenttia oli alennuksessa. Keskimääräinen alennusprosentti oli kuitenkin vain vaivaiset neljä prosenttia.

Joitakin huimia alennuksia päivän aikana silti oli. Esimerkiksi Microsoft Xbox S 1 TB All Digital -pelikonsolin hinta putosi 52 prosenttia ja se maksoi vain 99 euroa, mikä oli tuotteen hintahistorian alin.

- Osaa tuotteista myytiin myös normaalia kalliimmalla. Perjantaina klikatuista tuotteista hinta nousi 15 prosentilla tuotteista, Matinvesi-Bassett kertoo.

Ostojuhlat jatkuivat vielä eilen maanantaina kun vuorossa oli Cyber Monday.