Kesä on puukiuassesonkia – kiukaan voi hankkia helposti myös verkkokaupasta

Verkko-ostaminen lisääntyy koko ajan.

Saunominen on suomalaisiin iskostettu jo syntymästä lähtien ja sauna on pyhä paikka. Senkin takia ei ole ihan se ja sama millainen saunan varustelu on.

Ilmoitus

Saunakauppa Kiuas.fi on IKI-Kiuas Oy:n vuodesta 2013 lähtien toiminut verkkokauppa, jonka tuotevalikoimasta löytyy kaikkea kiukaista löylykauhoihin ja bluetooth soittimiin ja kaiuttimiin.

- Tuotteita on verkkokaupassa tällä hetkellä noin 150 kappaletta ja lisää tule ajoittain uusien tuotteiden myötä. Eniten verkkokaupassa myydään kiukaiden lisätarvikkeita sekä saunatarvikkeita. Kiukaista pieniä sähkökiukaita menee eniten, kertoo IKI-Kiuas Oy:n markkinointipäällikkö Seppo Pöysti.

IKI-Kiukaan liikevaihto on 1,9 miljoonaa euroa, josta verkkokaupan osuus on kahdeksan prosenttia.

- Verkkokaupan myynti on ollut meillä 5-8 prosentin luokkaa aina siitä lähtien kun verkkokauppa perustettiin vuonna 2013. Verkkokauppa uusittiin syksyllä 2016 ja viime vuonna otimme käyttöön chat-palvelun parantamaan asiakaspalvelua.

Kesä puukiuassesonkia

Vuodenajat näkyvät myös kiuaskaupassa. Kesällä ihmiset varustelevat erityisesti mökkisaunojaan.

- Kevät ja kesä ovat puukiuassesonkia ja syksyllä sekä alkutalvella ostetaan enemmän sähkökiukaita, Pöysti huomauttaa.

Moni voi vieroksua kiukaan ostoa verkosta, sillä kiukaan näkeminen konkreettisesti ennen sen asentamista omaan saunaan on monille tärkeää.

- Asiakkaat haluavat monesti nähdä tuotteen tai ainakin keskustella siitä puhelimitse tai sähköpostitse ennen ostopäätöksen tekemistä.

Ilmoitus

Verkkokauppa iso mahdollisuus

Tämä ei kuitenkaan vähennä sitä tosiasiaa, että verkko-ostaminen lisääntyy koko ajan. Tämä on huomioitu myös IKI-kiukaalla.

- Ostaminen siirtyy koko ajan enemmän verkkoon, joten totta kai näemme verkkokaupan isona mahdollisuutena sekä tarjota että esitellä tuotteitamme myös sitä kautta, Pöysti toteaa.

Saunakauppaan onkin tulossa muutoksia tulevaisuudessa.

- Panostamme tulevaisuudessa verkkokaupan helppokäyttöisyyteen sekä kehitämme tuotesivuja, mikä helpottaa asiakkaan ostopäätöksen tekemistä. Näitä ovat esimerkiksi selkeät ohjeet, asennusvideot ja tuotteiden vertailu.