Käytettyjen autojen kauppa kukoistaa – ”Ihmiset tienasivat yli 90 miljoonaa”

Tori.fi kertoo tänään tuoretta dataa käytettyjen autojen kaupasta alustallaan viime vuonna – Uusimaa on otollisin paikka myydä.

Tori.fi:n tuoreen datan mukaan yksityishenkilöt tienasivat viime vuonna yli 90 miljoonaa euroa käytettyjen autojen kaupalla. Parhaan hinnan käytetystä autosta saa Uudellamaalla ja asukaslukuun suhteutettuna uusmaalaiset etsivät käytettyjä autoja eniten koko maassa. Keskimääräinen hinta alueella on 2219 euroa.

Tämän jälkeen paras paikka auton myyntiin on Pohjois-Pohjanmaa. Yksittäisistä postinumeroalueista muhkeimmat tienestit käytetyillä autoilla tehtiin Turun keskustassa. Siellä yksityishenkilöiden autokaupoista tullut potti on yli miljoona euroa.

Ilmoitus

Uudellamaalla asuu noin kolmannes suomalaisista, joten siellä asiakaskunta on ylivoimaisesti laajin. Mutta käytetystä autosta myös saa Uudellamaalla keskimäärin kolmanneksi parhaan hinnan Suomessa ja asukaslukuunkin suhteutettuna Uudellamaalla etsitään käytettyjä autoja vilkkaimmin koko maassa. Viime vuonna Uudellamaalla Tori Autot -kaupassa myytyjen autojen keskihinta oli 2219 euroa, Tori.fi:n autojohtaja Jenni Tuomisto sanoo tiedotteessa.

Tori.fi:n datan mukaan paras keskihinta menopeleillä on Keski-Pohjanmaalla, 2416 euroa, mutta siellä autoja ostetaan vähiten koko maassa. Esimerkiksi viime vuonna kaupaksi kävi vain 247 ajoneuvoa.

Toiseksi paras keskihinta on Kainuussa, 2381 euroa, mutta sielläkin myynti on vähäistä vuositasolla.

 

Autokaupunki Oulu

Tori.fi listaa myös kaupungit, joissa autokauppaa käydään eniten ja ne ovat Helsinki, Tampere, Espoo, Vantaa ja Turku. Eniten autoja on myynnissä Oulussa.

Oulun suunnalla on kyllä myös kiinnostusta autoja kohtaan, sillä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa ostettiin Suomen maakunnista viime vuonna toiseksi eniten käytettyjä autoja Tori.fi:stä, 5368 kappaletta. Myös pohjoispohjanmaalaisten autokaupoista saama kokonaissumma oli maakunnista toiseksi paras, yhteensä 8,62 miljoonaa euroa, Tuomisto kommentoi.

Autokaupan merkitys on suurin Pohjois-Karjalassa, jossa autokauppaa käy eniten ihmisiä.

Sieltä ladataan keskimääräisesti eniten autoilmoituksia ja kaikista postinumeroalueista autoja myytiin vuonna 2020 toiseksi eniten Joensuun keskustan pohjoisosassa. Siellä myytyjä autoja oli 408. Siellä myös tienattiin postinumeroalueista toiseksi eniten autoilla, 777 000 euroa yhteensä vuoden aikana, Tuomisto kertoo.

Ilmoitus

Maakuntatasolla käytettyjen autojen hinta Pohjois-Karjalassa on kuitenkin kolmanneksi matalin.

Vähiten käytetyistä autoista maksetaan sen sijaan Etelä-Karjalassa ja Kanta-Hämeessä.

 

Huikeat tienestit

Tori.fi kertoo, että ihmiset tienasivat viime vuonna käytetyillä autoilla kaikkiaan 90 135 000 euroa. Kaikkiaan omistajaa Tori.fi-alustalla vaihtoi reilut 52 000 autoa, joiden keskihinnaksi tuli 1897 euroa. Autoja ostettiin keskimäärin noin 1000 viikossa. Kasvua edellisvuodesta on 15 prosenttia.

Tällä hetkellä Tori.fi:llä on myynnissä noin 70 000 menopeliä. Autot ovat asuntojen jälkeen Tori.fi:n rahakkain tuoteryhmä.