Käytettyjä Alpa-neuleita uusille omistajille

"Kestävät laatutuotteet houkuttavat asiakkaita, koska niiden käyttöarvo säilyy".

Ilmoitus

Moni kuluttaja on kiinnostunut vastuullisesta vaateteollisuudesta, mutta verrattain harva brändi on vielä vastannut kyseiseen trendiin. Laadukkaita alpakkaneulevaatteita valmistava Alpa ottaa taas uusia askelia tiellä kohti vastuullisempaa vaateteollisuutta. Syksyllä brändi lanseerasi korjauspalvelunsa ja hutiostoksia ehkäisevän showroom-konseptinsa, nyt vuorossa on Alpa-tuotteiden 2nd hand.

Alpa suunnittelee ja valmistaa vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että suunnittelussa vältetään nopean syklin trendejä ja tuotantoprosesseja hiotaan niin, että lopputulos on yhtä aikaa kaunis, käytännöllinen ja kestävä. Tavoitteena on laatuvaate, josta tulee omistajalleen kuin kumppani.

Ilmoitus

Huolellisesta suunnittelusta huolimatta laadukkainkin vaate voi jäädä turhan vähälle käytölle. Oma vaatekoko on vaihtunut, väri ei enää miellytä tai tyyli on muuttunut. Silloin on parempi, että vaatteen saa käyttöönsä joku siitä enemmän pitävä ja tarvitseva – samalla kaapista vapautuu tilaa toiselle tuotteelle, jolle käyttöä ja tarvetta löytyy enemmän.

Alpa vastaanottaa käytettyjä Alpa-neuleita lahjakorttia vastaan. Lahjakortin arvo riippuu tuotteen kunnosta. Alpa pesee, huoltaa ja tarvittaessa korjaa neuleen. Tämän jälkeen neule valokuvataan ja listataan myytäväksi verkkokauppaan, josta halukkaat ostajat voivat löytää aarteen itselleen.

2nd hand -palvelu on ollut Alpan visiona jo pitkään, koska tuotteiden pitkän elinkaaren vuoksi se istuu hyvin yrityksen liiketoimintaan.

Konseptille on ollut myös paljon kysyntää.

- Käytettyjen tuotteiden lisäksi asiakkaat ovat kiinnostuneita vanhojen jo poistuneiden mallien löytämisestä käytettyinä. Kestävät laatutuotteet houkuttavat asiakkaita, koska niiden käyttöarvo säilyy, Alpan perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Timlin kertoo tiedotteessa.