Kauppalehti: Posti myöhästeli, Hobby Hall menetti asiakkaita

Postin ongelmat olivat ongelma myös Hobby Hallille viime tilikaudella.

Ilmoitus

Toimitukset asiakkaille olivat useita viikkoja myöhässä, kun logistiikkatoimintojen siirto Stockmannilta Postille kangerteli pahasti.

- Maalis–toukokuussa 2017 oli totaalinen kaaos. Posti ei ollut oikealla tavalla varautunut varaston siirtoon Stockmannilta, vaikka yritysten tilat ovat vain 500 metrin päässä toisistaan, tuolloin Hobby Hallin toimitusjohtajana ollut Pekka Pättiniemi sanoo Kauppalehdelle.

Logistiikkayhtiön vaihto liian suuri operaatio

Logistiikkayhtiön vaihto olisi Pättiniemen mukaan nyt liian suuri urakka, mutta sitäkin Hobby Hall miettii, jos palvelu ei parane.

- Menetimme paljon asiakkaita. Tilanne on parantunut, mutta vieläkään Posti ei pysty toimittamaan tavaroita asiakkaille niin nopeasti kuin on luvattu, Pättiniemi sanoo Kauppalehdelle.

Stockmann myi Hobby Hallin suomalaiselle SNG Group ­-perheyhtiölle tammikuussa 2017.

Liiketappio 5 miljoonaa

Verkkokauppayhtiön liikevaihto oli tammikuun lopussa 2018 päättyneenä tilivuotena 40,2 miljoona euroa ja liiketappio 5 miljoonaa euroa.

Stockmannin omistuksessa Hobby Hallin tappio oli 5,7 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja liikevaihto 86 miljoonaa euroa.

Helmikuussa Hobby Hall yhdistyi Viron suurimman verkkokaupan Hansapostin kanssa. Yhdistyneen yhtiön liikevaihto on yli 80 miljoonaa euroa. Uuden ­yhtiön nimi on Hobby Hall. Osake-enemmistö säilyy suomalaisilla.

Ilmoitus