Kauppalehti: Amazon voi jyrätä Ruotsin markkinoille jo Black Fridayna

Eri medioissa on jo pitkään spekuloitu milloin Amazon avaa pelinsä Pohjoismaissa. Tuoreimpien tietojen tämä voi tapahtua jo pian: Kauppalehden tietojen mukaan Amazonin tähtäimessä on Black Friday.

Ilmoitus

Ruotsissa on jo pitkään veikkailtu, milloin amerikkalainen verkkokauppajätti Amazon vyöryy länsinaapurin markkinoille. Tuoreimpien huhujen mukaan se saattaa tapahtua 23. marraskuuta eli Black Fridayna, Kauppalehti kirjoittaa verkkosivuillaan.

Toiset taas uskovat, että Amazon tulee Ruotsiin vasta ensi vuonna. Joka tapauksessa kyse ei enää tunnu olevan siitä, aikooko Amazon avata pelinsä Pohjoismaissa, vaan milloin tämä tapahtuu. Ja kaikesta päätelleen vastaus saattaa tulla yllättävän nopeasti.

Muut jää jalkoihin

Amazonin tuloa markkinoille odotetaan pelonsekaisin tuntein. Eikä ilman syytä: Tutkimusyhtiö HUI Researchin teettämän tutkimuksen mukaan Amazon voi napata itselleen jopa 80 prosenttia elektroniikan verkkokaupasta.

Uhkan voi nähdä mahdollisuutena. Esimerkiksi Clas Ohlson on alkanut käyttää Amazonia testialustana verkkomyyntinsä kasvattamisessa Britanniassa. Saman alan Teknikmagasinet ei myöskään jäädä tuleena makaamaan:

- Olemme päättäneet kokeilla ja arvioida Amazonia, kun se tulee Pohjolan markkinoille, sanoo myös Teknikmagasinetin verkkokaupasta vastaava johtaja Marie Segerberg sanoi Dagens Industrin Digital-lehdelle.