Kauppahalli24.fi mukana kestävän kehityksen kokeilussa

Kymmenen valittua kotitaloutta kokeilee arkea pienemmällä hiili- ja materiaalijalanjäljellä kestävän kehityksen kokeilussa.

Ilmoitus

Suomalainen ruokaverkkokauppa Kauppahalli24 on lähtenyt mukaan Porvoon kestävän kehityksen kokeiluun. Yritys on loka-marraskuun ajaksi lisännyt toimitusalueeseensa myös Porvoon, joten kaikki porvoolaiset voivat kokeilla Kauppahalli24:n palvelua ja tilata ruokaostokset kotiovelle. Mikäli kiinnostusta Kauppahalli24:n palveluun on tarpeeksi, laajennetaan toimitusalue pysyvästi Porvoon keskeisille alueille.

Kokeilussa mukana olevat kotitaloudet raportoivat jakson aikana kulutuksestaan, ja asiantuntijat laskevat saatujen tietojen perustella kunkin kotitalouden hiili- ja materiaalijalanjäljet. Kauppahalli24:n toimintamalli pienentää hiilijalanjälkeä jo siksi, ettei heillä ole energiaa kuluttavia myymälöitä. Ruoat toimitetaan ruokaverkkokaupan tiloihin suoraan tuottajilta, ja sieltä saman tien asiakkaille. Hiilijalanjäljen pienentymisen lisäksi toimintamalli vapauttaa aikaa muuhun itselle tärkeään tekemiseen.

Yksityisautoilun vähentäminen pienentää hiilijalanjälkeä

- Harva tulee ajatelleeksi, että ruoan tilaaminen kotiin on ympäristöteko. Sen sijaan, että jokainen ajaa omalla autollaan kauppaan ja takaisin useastikin viikossa, tuo kylmäkuljetusautomme tehokkaaksi ja ekologiseksi optimoitua reittiä ajaen jopa koko viikon ruokatarpeet. Näin yksityisautoilu vähenee, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Hanna-Kaisa Risku mediatiedotteessa.

Hävikkiä voi vähentää tilaamalla ruoat ruokaverkkokaupasta

Ruokien kotiin tilaamisella on vaikutusta myös hävikkiin. Ruokaverkkokaupan asiakkaat ovat kertoneet ruokahävikin pienentyneen sen jälkeen, kun he aloittivat ruokien tilaamisen suunnitelmallisesti kotoa käsin. Keittiön kaappien äärellä tulee kuulemma pohdittua tarkemmin, mitä perhe tarvitsee oikeasti.

- Ruokien kotiin tilaaminen pienentää myös kokonaishävikkiä. Koska ruoat toimitetaan meille ja meiltä suoraan asiakkaalle tehdyn tilauksen mukaan, ei ruokaverkkokauppaamme jää myymätöntä ruokaa. Lisäksi ruokien tuotanto voidaan tuottajapäässä suunnitella paremmin, kertoo Hanna-Kaisa Risku.

Kauppahalli24 on kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva ketjuihin kuulumaton verkkoruokakauppa, joka toimittaa tuoretta ruokaa asiakkaiden kotiovelle Uudenmaan alueella. Ruokaverkkokaupan keräilyterminaali sijaitsee Keravalla ja toimisto Vantaalla.