Kassalaki vaikuttaa laajenevan – Klarna lanseeraa ”maksa nyt”-vaihtoehdon

”Täyskontrolli omista maksuista”.

BBC kertoo, että Iso-Britannian talousministeriö aikoo säädellä erilaisia BNLP-vaihtoehtoja (osta nyt, maksa myöhemmin), joita on ilmestynyt markkinoille. Yksi alan toimijoista, joka on taas tulilinjalla, on ruotsalaispankki Klarna.

Klarna on kuitenkin askeleen edellä ja lanseeraa maassa ”maksa nyt”-vaihtoehdon.

Ilmoitus

Tänään julkistamamme muutokset merkitsevät sitä, että kuluttajat voivat hallita maksujaan siitä riippumatta maksavatko he heti vai myöhemmin, Sebastian Siemiatkowski sanoo julkilausumassa.

Britanniassa vaihtoehtona ei ole aikaisemmin ollut maksa heti -vaihtoehtoa, vaikka se on käytössä monilla muilla markkinoilla. Klarnan lehdistökuvasta päätellen tätä maksuvaihtoehtoa ei myöskään tarjota ensimmäisenä. Järjestys on todennäköisesti kuitenkin henkilöity käyttäjille, kuten muillakin markkinoilla. 

Me olemme varmoja, että ihmisten pitäisi useimmiten maksaa rahoilla, jotka heillä on käytössään, mutta joissakin tapauksissa luotto voi olla tarkoituksellinen. Näissä tapauksissa tarjoamme BNLP-tuotteita kestävässä ja maksuttomassa luottomuodossa - ja se on hyvin tarpeellinen vaihtoehto kalliille luottokortille, Sebastian Siemiatkowski sanoo.

BBC:n mukaan Klarna on alan suurin toimija Isossa-Britanniassa, jossa sillä on 15 miljoonaa asiakasta. Kilpailijoita ovat muun muassa Clearpay, LayPay ja PayPal.

Vastaavanlainen ja moneen otteeseen myös kritisoitu kassalaki on käytössä esimerkiksi Ruotsissa, jossa luottomaksujen näyttäminen ensimmäisenä maksuvaihtoehtona verkkokaupassa on periaatteessa kiellettyä.