Kalevala Koru vaihtaa toimitusjohtajaa – kaupan murros monikanavaiseksi yhtiön työpöydällä

Palveluliiketoimintaa on alettu kehittää.

Kalevala Korun ilmoittaa tiedotteessa, että toimitusjohtajana seitsemän vuotta toiminut Riitta Huuhtanen jättää yhtiön kevään 2019 aikana. Huuhtanen on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuoden 2012 alusta ja ennen sitä yhtiön myynti- ja markkinointijohtajana. Kalevala Korun hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun.

Ilmoitus

- Riitta Huuhtanen aloitti toimitusjohtajana tilanteessa, jossa liiketoiminta oli tappiollista. Tämä tilanne saatiin käännettyä positiiviseksi perusteellisen saneerausvaiheen jälkeen. Viime vuodet Kalevala Koru ja Kalevala Korun omistama Lapponia Jewelry ovat voineet keskittyä toiminnan kehittämiseen ja brändin vahvistamiseen. Haluan lämpimästi kiittää Riitta Huuhtasta siitä arvokkaasta työstä, jota hän on vuosien aikana tehnyt Kalevala Korussa, Kalevala Korun hallituksen puheenjohtaja Gunvor Kronman toteaa lehdistötiedotteessa.

Erityisesti kaupan murros monikanavaiseksi sekä kuluttajakäyttäytymisen muutos ovat nykyisellään yhtiön johdon työpöydällä. Huuhtasen aikana alalla vaikuttaviin muutoksiin on vastattu muun muassa uudistamalla brändejä ja terävöittämällä niiden viestejä sekä panostamalla kotimaiseen valmistukseen. Myös palveluliiketoimintaa on alettu kehittää, ja sen uskotaan muodostavan tulevaisuudessa uuden liiketoiminnan kivijalan.

- Olen saanut viedä merkittäviä muutoksia läpi koko 2010-luvun, ja on ollut hienoa huomata, miten brändin kehittäminen ja tuotannon uudistaminen ovat alkaneet tuottaa tulosta, Huuhtanen summaa toimitusjohtajavuosiaan.

"Rohkea uudistuminen"

Kulunut kesä toi yhtiön toiminnalle suuria parannuksia. Kalevala Koru ja kaksi muuta omistajaa myivät omistamansa Kalevala Kartano Oy:n kiinteistön Helsingin Pitäjänmäessä, ja kesän aikana yritys on muuttanut uusiin, ajanmukaisiin tiloihin Helsingin Konalaan.

- Tämä on hyvä aika siirtyä eteenpäin: yhtiön talous on vakaa ja uusi tehdas investointeineen takaa yrityksen kilpailukyvyn ja koruvalmistuksen Suomessa myös jatkossa. Lisäksi brändimme on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista, mikä kertoo paitsi pitkästä historiastamme myös rohkean uudistumisemme tuottamista tuloksista, toteaa Huuhtanen.

Päätös jättää toimitusjohtajan tehtävät kumpusi Huuhtasen henkilökohtaisesta toiveesta tuoda pitkän ja intensiivisen työrupeaman jälkeen tilaa uusille suunnitelmille, kuten luottamustehtäville ja pk-yritysten hallitustyöhön.

Uusi toimitusjohtaja haussa

- Olemme nyt käynnistäneet uuden toimitusjohtajan haun. Haemme henkilöä, joka persoonallaan edustaa Kalevala Korun ajassa elävää brändiä. Hänellä tulee olla kokemusta kuluttajaliiketoiminnasta ja jakelutiestä myös tässä uudessa murrosvaiheessa. Kalevala Korussa työskentelee lähes 100 luovan alan ja käsityön ammattilaista, ja haemme heille inspiroivaa ja vastuullista esimiestä, taustoittaa uuden toimitusjohtajan hakua hallituksen puheenjohtaja Gunvor Kronman.

 

Ilmoitus