Kalevala Koru alkaa vuokrata koruja ja tarjoaa alustan korujen second hand -kaupalle

Kuukausihintainen korupalvelu.

Ilmoitus

Kalevala Koru lähtee mukaan jakamistalouteen käynnistämällä tänä syksynä kaksi uutta palvelua: korujen vuokrauksen ja käytettyjen korujen jälleenmyynnin. Korujen vuokrauspalvelu on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Second hand -korujen myynti toteutetaan yhteistyössä WST:n kanssa.

Kalevala Koru tarjoaa ensimmäisenä Suomessa kuukausihintaisen korupalvelun, joka tarjoaa asiakkaalle satojen korujen korurasian verkossa. Palvelu käynnistyy syyskuun puolivälissä, jolloin pilottivaiheeseen kutsutaan pieni joukko kanta-asiakkaita testaamaan ja kokeilemaan palvelua. Asiakkaat voivat valita kuukausimaksua vastaan neljä korua Kalevala Korun tai Lapponian mallistosta. Korut voi vaihtaa joka kuukausi, ja sopimuksen minimiaika on 1 kuukausi. Kun paketin koruista tulee mieluisia, ne on mahdollista lunastaa omaksi.

Vuokrausta myös kertaluontaisesti

Pilotointijakson jälkeen palvelua tarjotaan laajemmin kanta-asiakkaille. Jatkossa kanta-asiakkaat voivat myös vuokrata kertaluonteisesti yksittäisiä juhlakoruja.

 - Korujen vuokrauspalvelua on meiltä paljon toivottu. Uskomme palvelun kiinnostavan toisaalta niitä, jotka panostavat ulkoasuunsa esimerkiksi työnsä puolesta, ja toisaalta milleniaaleja, joille tavaroiden omistaminen ei lähtökohtaisesti enää ole itseisarvo - tai oikeastaan edes kiinnostava ajatus, kertoo Kalevala Korun myyntijohtaja Tommi Elomaa lehdistötiedotteessa.

Käynnistysvaiheessa korut voi valita Kalevala Korun Esplanadin myymälän valikoimasta. Kehitteillä on myös mobiilisovellus, jonka valmistuessa arviolta vuoden lopulla palvelun käyttöönotto ei ole enää paikkasidonnaista.

- Haluamme tarjota asiakkaille uudenlaisen tavan hankkia ja vaihdella koruja. Lähdemme liikkeelle tällaisella palvelumallilla, mutta kuuntelemme korvat tarkkana jatkuvasti asiakaspalautetta ja kehitämme palvelua yhdessä käyttäjien kanssa, Elomaa kertoo.

Kalevala Korut kiertoon

Toinen uusi palvelu on yhteistyössä WST:n kanssa käynnistyvä second hand -korujen verkkokauppa. WST (We started this) on suomalainen startup, joka on aiemmin tehnyt vastaavanlaista yhteistyötä Marimekon kanssa. Myytäviä koruja kerätään ensimmäisen kerran jo elokuussa Esplanadin myymälässä tiistaina 21.8. ja keskiviikkona 22.8. Myyntiin voi tuoda ehjiä Kalevala Korun ja Lapponian koruja, joilla arvelee olevan kysyntää ja jälleenmyyntiarvoa.

Myös tällaista käytettyjen korujen myyntipalvelua ovat asiakkaat toistuvasti toivoneet Kalevala Korulta. Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen uskoo, että tätä kautta myyntiin voi tulla erityisesti harvinaisia ja vanhoja koruja, sillä moni arvokkaamman korun omistaja arvostaa erityisesti korujen arviointipalvelua ennen myyntiin laittamista. Huuhtanen kannustaakin tarkistamaan oman korulippaan mahdollisten aarteiden, harvinaisuuksien ja vintage-korujen varalta:

Ilmoitus

- Tällä hetkellä kysyttyjä ovat esimerkiksi Halikon käädyt, Kuuttaret, 40-luvun korut ja suomalaisen designin ikoniset 50-60 -luvun hopeakorut. Ja koskaanhan ei tiedä, mitä aarretta joku on juuri etsimässä.