K-ryhmän Helander: ”Kotimaiselle kaupalle pitää taata tasavertaiset kilpailuedellytykset”

Kaupan liitolle on tärkeää, että kaikilla on tasapuoliset kilpailuedellytykset, toimivatpa ne kotimaassa tai ulkomailla.

Ilmoitus

- Suomalainen kauppa on kivikovassa kansainvälisessä kilpailussa. Sen vuoksi kansainvälistä verkkokauppaa suosivat verotus- ja tullisäännöt pitää poistaa ja taata kotimaiselle kaupalle tasavertaiset kilpailuedellytykset, Kaupan liiton hallituksen puheenjohtaja, K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander sanoo tiedotteessa.

Työllisyysaste 75 prosenttiin

Kaupan liitto toteaa, että Suomen kansantalouden kannalta on välttämätöntä, että työllisyysaste nousee seuraavalla hallituskaudella vähintään 75 prosenttiin.

- Tarvitaan kunnianhimoisia työllisyystekoja. Kauppa haluaa tulevaisuudessakin tarjota työtä, toimeentuloa ja hyvinvointia koko Suomessa. Siksi olemme laatineet Työllisyyden, talouden ja ilmaston tulevaisuusohjelman 2019–2023, jossa esitämme konkreettisia ratkaisuja päättäjille, sanoo Mikko Helander.

Kaupan liiton tärkeimpiä tavoitteita on tuloveron alentaminen. Se keventää palveluiden raskasta verotusta, parantaa niiden kilpailukykyä ja luo talouskasvua.

Byrokratialoukkuja purettava

Toinen tärkeä tavoite Kaupan liitolle on, että työn vastaanottaminen on aina kannattavaa. Byrokratialoukkuja on purettava ja esimerkiksi osa-aikatyön palkka pitää pystyä sovittamaan yhteen reaaliaikaisesti sosiaaliturvan kanssa. Lisäksi yritysten pitäisi voida tietyissä tilanteissa poiketa lisätyön tarjoamisvelvollisuudesta osa-aikaisille työntekijöille, kun kyse on esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten työllistämisestä.

Kaupan liitto kannattaa reilua kilpailua ja hyvin toimivia markkinoita. Tärkeää on, että kaikilla on tasapuoliset kilpailuedellytykset, toimivatpa ne kotimaassa tai ulkomailla.

- Vastuulliset vapaat markkinat ja kilpailu ovat aina asiakkaan etu. Siksi on perusteltua jatkaa alkoholimyynnin vapauttamista ja aloitettava apteekkimonopolin purkaminen, Helander sanoo tiedotteessa.

LUE MYÖS: https://ehandel.fi/ulkomainen-verkkokauppa-saa-merkittavaa-kilpailuetua-kaupan-liitto-pettynyt-hallitukseen/

Ilmoitus