K-ryhmän ennustukset joulun 2018 hittilahjoiksi: perinteisiä pehmeitä paketteja, slime-limoista lasten suosikki

Ennustukset perustuvat kuluttajapaneelissa tehtyyn kyselyyn.

Eilen kirjoitimme kuinka Gigantti listasi joulun suosikkilahjat. Elektroniikkajätin listan kärkeen pääsivät - yllätys, yllätys -  kovat paketit. Nyt K-ryhmä puolestaan julkaisee oman ennustuksensa. Siinä pehmeät paketit pitävät pintansa.

Ilmoitus

K-ryhmän joululahjaennustukset perustuvat K-ryhmän Kylä-asiakasyhteisön kuluttajapaneelissa tehtyyn kyselyyn, johon vastasi marraskuun 2018 lopussa yhteensä 1078 kuluttajaa. Kyselyn mukaan ikisuosikkien lisäksi Suomi ostaa tänä vuonna pukinkonttiin muun muassa erilaisia työkaluja ja jouluisia tekstiilejä. Myös lahjakortit kasvattavat suosiotaan edelleen. Lasten joulupaketteihin paketoidaan tänä vuonna interaktiivisten lelujen lisäksi myös huippusuosittua slime-limaa.

– Joulunaikaan korostuvat lahjojen lisäksi myös tuotteet, joilla saatetaan koti joulukuntoon. Remontit halutaan viimeistellä, koti koristella, siivota ja järjestellä jouluksi. Ostetaan esimerkiksi sellaisia tuotteita, joilla sauna valmistellaan jouluun. Uudet kiuaskivet ostetaan ennen joulua, mutta muita saunatuotteita laudeliinoista löylykauhoihin ostetaan myös lahjaksi, kertoo kauppias Matti Välimäki K-Rauta Nokiasta K-ryhmän tiedotteessa.

Lahjakortit suosiossa

K-ryhmän kyselyn mukaan ihmiset arvostavat jouluostoksissaan vaivattomuutta. Mieluiten lahjaostokset hoidetaan kauppareissun lomassa. K-Citymarketin ostodata kertoo, että lahjaksi ostetaan paljon leluja, kirjoja ja tekstiilejä. Toisaalta myös erilaiset lahjakortit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Samalla lahjakorttivalikoimat ovat myös monipuolistuneet: nykyään saatavilla on lahjakortteja kivijalkamyymälöiden lisäksi elämyksistä nettishoppailuun.

– Jouluna korostuu rauhoittuminen ja yhdessäolo läheisten kanssa kodin lämmössä. Uskomme, että K-Citymarketissa jouluhitiksi nousee torkkupeitto Liina Harjun Pentikille suunnittelemasta Pihlaja-tuotesarjasta. Leluista toivotuimpia ovat erilaiset interaktiiviset lelut ja slime-limat, jotka ovat olleet erittäin suosittuja koko vuoden, kertoo osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg K-Citymarketista.

Kellot ja aktiivisuusrannekkeet

Pukeutumisen osalta perinteiset tuotteet, kuten pipot, hanskat, sukat ja aluskerrastot pitävät pintansa. Joulupaketteihin päätyy usein hieman erikoisempia, esimerkiksi näyttävällä kuosilla koristeltuja perustuotteita.

– Myös urheilukellot ja aktiivisuusrannekkeet säilyttävät suosionsa lahjalistoilla. Asiakkaat ovat yhä tietoisempia siitä, mitä ominaisuuksia kelloissa arvostavat. Lahjaksi ostetaan niin aktiivisuusrannekkeita hieman kevyempään käyttöön kuin multisport-kelloja vaativampiin tarpeisiin, kertoo markkinointipäällikkö Arto Rasi Intersport Finland Oy:stä.

Suosituimmat joululahjat aikuisille 2018

Merinovillaiset niskatyynyt ja lampaantaljat sekä erilaiset huovat korostuvat aina joulunaikaan, kun on aikaa kotoilla. Pieniä sisustustuotteita, kuten erilaisia pyyhkeitä ja patalappuja ostetaan runsaasti. Suosittuja ovat myös K-Citymarketeissa yksinoikeudella saatavilla olevan Pentikin Pihlaja-malliston tuotteet.

Ilmoitus

IceBug-nastakengät ovat suosikkeja. Icebug-tuoteperheestä ostetaan myös kenkien nastat peittäviä lisäpohjia, jotka voi laittaa kätevästi paikalleen sisälle mentäessä. Vaihtoehtona nastakengille saa myös Icebug-kitkakenkiä.

Lahjakortit kasvattavat suosiotaan etenkin tapauksissa, joissa lahjan saajan toiveet eivät aivan tarkkaan ole tiedossa.

 Pukeutuminen: Pipojen, hanskojen ja aluskerrastojen lisäksi myös yöasut, kylpytakit ja sukat pitävät edelleen pintansa. Suosittuja ovat mm. Kari Traan näyttävillä kuoseilla varustetut tuotteet ja värikkäät Happy Socks -sukat.

Työkalut: erilaisia työkalupakkeja löytyy monenlaisia: laajuus vaihtelee perustyökaluista suurempiin pakkeihin.

Suosituimmat joululahjat lapsille 2018

Lelut: joulun hittejä ovat Vuoden hahmolelu 2018 -voittaja Scruff-A-Luvs -lemmikki ja Vuoden 2018 innovaatiolelu Air Hogs Thunder Trax RC -ajoneuvo.

Hiekat ja limat: Zuru Oosh Smart Sand ja Never Wet Sand -muotoiltavat hiekat ovat todella suosittuja, samoin lapsia hauskuuttavat Slimy Elasti Plasti -limat sekä värikkäät Liquid Lava -massat.

Pelikonsolit: Nintendo Switch sekä Playstation 4 ovat tällä hetkellä kaikenikäisten suosikkeja.

Lautapelit ovat klassikkoja, joka toimivat vuoden ympäri kaikenikäisille pelaajille. Peliklassikot kuten Haluatko miljonääriksi, Monopoly ja Alias ovat mukavaa ajanvietettä koko perheen kesken.

Stiga-kelkat ja luistimet, etenkin säiden salliessa.