K-ryhmä testaa ruuan pikatoimituksia

K-ryhmä on aloittanut Helsingissä kantakaupunkin alueella ruuan pikatoimitukset. Tee ostos netissä ja ruokakassi on oven takana muutamassa tunnissa.

– Pikatoimitukset ovat täydentävänä palveluna suunta, johon ruoan verkkokauppa esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa kehittyy. Asiakkaat ovat toivoneet niitä myös meiltä ja sen pohjalta testaamme Helsingissä mallia, jossa ruokaostokset saa tilattua samana päivänä jopa kahden tunnin päähän tietyille postinumeroalueille, digitaalisten palvelujen myyntijohtaja Antti Rajala K-ryhmästä kertoo yrityksen tiedotteessa.

Toimitusajat ovat puolilta päivin aina iltayhdeksään ja ruuan voi tilata myös muualle kuin kotiin.

Ilmoitus

– Uskomme toimintamallin sopivan esimerkiksi niille, jotka alkavat puolen päivän aikaan pohtia, mitä ruokaa tekisivät illalla. Tilauksen voi halutessaan tehdä myös työpaikalle toimitettavaksi, Rajala toteaa.

Ruokakassit toimitetaan Helsingin Kalasatamassa sijaitsevasta K-Supermarket Redistä. Toimintamalli kattaa kantakaupungin alueella vyöhykkeen, joka ulottuu Katajanokalta itäisen kantakaupungin kautta Kulosaareen sekä Alppilan, Vallilan, Itä-Pasilan ja Taka-Töölön kautta Meilahteen.

– Kalasatamassa ja sen lähialueilla on paljon erityyppisiä kotitalouksia sekä yrityksiä, joten se sopii pikakuljetusten kokeiluun hyvin. Perusvalikoiman lisäksi asiakkaiden tilattavissa on omassa keittiössämme valmistettuja tuotteita, kuten sushia, K-Supermarket Redin kauppias Teemu Tikkala kertoo.

 

Pilottikokeilu antaa suuntaa

Kokeilun tavoitteena on saada tietoa pikakuljetusten toimintamallista sekä oppia uutta. Verkkokaupassa on jatkuvasti meneillään erilaisia testejä, jotka antavat pohjatietoa miten palveluita kannattaa kehittää.

– Seuraamme myös aktiivisesti ruoan verkkokaupan kansainvälistä kehitystä, sillä asiakkaamme vertaavat meitä kansainvälisiin toimijoihin. Ruoan verkkokauppamme asiakkaat ovat tutkimusten mukaan erittäin tyytyväisiä palveluun, mutta palvelun kehityksessä täytyy olla nopea eli paikoilleen ei voi jäädä, Rajala summaa.