K-ryhmä tarjoaa pakettiautomaatit kaikille verkko-ostoksille

Onnistunut pilotti laajenee.

Ilmoitus

Uusi palvelu mahdollistaa verkko-ostajille pakettien ohjauksen kaikista maailman verkkokaupoista yhteen valitsemaansa pakettiautomaattiin K-ryhmän kaupoissa. Palvelua pilotoitiin Tampereella viime maaliskuussa.

- K-ryhmä kehittää aktiivisesti asiakkaidensa arkea helpottavia palveluita. K-ruokakaupat tarjoavat jo Suomen päivittäistavarakaupan laajimmat paketti- ja postipalvelut, noin 850 K-ruokakaupasta eri puolilla Suomea. Tavoitteena on tarjota asiakkaille helppo ja vastuullisia arvoja edistävä tapa noutaa eri verkkokauppatilaukset yhdestä pisteestä, sanoo K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen.

Yhteensä 11 automaattia

Perjantaista 26.10.2018 alkaen uusia robotisoituja pakettiautomaatteja avataan Turkuun, Kirkkonummelle, Tuusulaan ja Porvooseen. Palvelua laajennetaan myös Tampereella. Laajennusten jälkeen robotisoituja pakettiautomaatteja on Suomessa yhteensä 11.

- Tampereen pilotti oli onnistunut, opimme asiakkailtamme paljon ja nyt olemme valmiita laajentamaan uusiin kaupunkeihin. Teemme uusien yhteistyökumppaneiden kanssa työtä paremman asiakaskokemuksen tuottamiseksi verkko-ostajille, toteaa Smartmilen toimitusjohtaja Aku Happo.

Robotisoidut pakettiautomaatit ovat avoimessa yhteiskäytössä kaikille pakettipalvelujen tarjoajille. Kansainvälinen pikakuljettaja DHL Express, DB Schenker ja Matkahuolto toimittavat jo paketteja uusiin automaatteihin.

- Ensiluokkainen asiakaskokemus on erittäin tärkeä Matkahuollon asiakkaille, joten pakettiautomaatit ovat luonnollinen seuraava askel noutopisteverkostomme laajentamisessa ja sen vuoksi on luonnollista liittyä Smartmile-K-yhteistyöhön. Tutkimuksemme mukaan yhä useampi kuluttaja haluaa asioida automaatilla, sanoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman.

Myös ulos sijoitettavia pakettiautomaatteja.

Laajennuksessa markkinoille tuodaan myös ulos sijoitettavia 24 tuntia vuorokaudessa käytettävissä olevia robotisoituja pakettiautomaatteja. Asiakas hyötyy siitä, kun saa kaikki verkko-ostoksensa samaan paikkaan, voi valita itse noutoajan kaupan aukioloaikojen puitteissa ja hoitaa samalla kertaa myös muut arjen ostoksensa.

Robotisoidut pakettiautomaatit rakentaa suomalainen Konecranes. Laitteen sisällä toimiva robotti tuo asiakkaan paketit yhdelle esteettömyysvaatimukset täyttävälle käyttöpisteelle. Laitteen korkeutta voidaan hyödyntää varastoinnissa ja näin saavuttaa jopa viisinkertainen kapasiteetti perinteisiin pakettiautomaatteihin verrattuna.

Ilmoitus